Pripreme za početak uređenja novih prostora Centra za odgoj i obrazovanje na Zametu

20. kolovoza 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U sklopu priprema za preseljenje Odjela Baredice, koji djeluje u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje, zamjenici riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski obišli su buduće prostore Odjela, koji se trenutno prazne i tako pripremaju za početak radova.

Najme, dosadašnji korisnici Odjela Baredice, teško pokretna djeca i mladi, dobit će njihovim potrebama primjerenije prostore veličine dvjestotinjak metara četvornih u prostoru nekadašnjeg Ogranka Zamet Gradske knjižnice Rijeka.

Priprema za početak uređenja novih prostora Centra za odgoj i obrazovanje na Baredicama 4

U pratnji ravnatelja Gradske knjižnice Rijeka Nike Cvjetkovića, zamjenici gradonačelnika obišli su buduće prostore Odjela, koji su do sada služili kao spremište Gradskog i Županijskog bibliobusa i koji će uskoro biti potpuno ispražnjeni od knjiga.

U sklopu priprema za preseljenje Odjela, izrađen je idejni projekt preuređenja prostora bivše knjižnice, na koji je dalo suglasnost i nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Izrađena je projektna dokumentacije preuređenja prostora, a trenutno je u tijeku postupak javne nabave za izbor izvođača radova. Krajnji rok za podnošenje ponuda je 29. kolovoza.

Priprema za početak uređenja novih prostora Centra za odgoj i obrazovanje na Baredicama 4

U prostorima Odjela Baredice, u kojem je nekad djelovao vrtić, ponovno će biti uređeni vrtićki kapaciteti, točnije dvije jasličke skupine. Na ovaj način Grad Rijeka nastavlja se uređenjem i otvaranjem novih prostora gradskih vrtića, a u cilju povećanja obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi programom predškolskog odgoja i obrazovanja u Rijeci.

Do preuređenja novih, primjerenijih prostora, dosadašnji korisnici Odjela Baredice će, u dogovoru roditelja i Centra za odgoj i obrazovanje, nastavu pohađati u glavnoj zgradi Centra za odgoj i obrazovanje na Belvederu.