Povodom blagdana Velike Gospe 15. kolovoza proglašen sajamskim danom

13. kolovoza 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

svetište na Trsatu

svetište na Trsatu

RIJEKA – Gradonačelnik Grada Rijeke donio je zaključak kojim se u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, povodom blagdana Vele Gospe, dan 15. kolovoza 2023. godine proglašava sajamskim danom na području naselja Trsat.

Zaključkom donesenim 11. kolovoza sajamski se dan proglašava za područje naselja Trsat, i to:

  1. Trg Viktora Bubnja,
  2. Ulicu Slavka Krauzteka od broja 1 do Sveučilišnog kampusa,
  3. Frankopanski trg,
  4. Ulicu Petra Zrinskog,
  5. Dvorište Dvorane mladosti.

Naglašava se kako je na taj dan dozvoljena samo prigodna prodaja proizvoda i robe koji su predmet i svrha sajamskog dana, izvan prodavaonica, kao sastavni dio sajamskog događanja.

Prigodna prodaja provodit će se temeljem Odluke o korištenju površina javne namjene i nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke za postavu privremenih objekata, reklamnih i oglasnih predmeta te druge opreme i uređaja (“Službene novine Grada Rijeke” broj 7/19) te se pozivaju trgovci koji posluju u navedenim područjima da podnesu zahtjeve nadležnom Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet dostupnog putem slijedećeg linka https://gov.rijeka.hr/zahtjevi-i-obrasci/komunalna-djelatnost-i-prijava-komunalnog-nereda/koristenje-javnih-povrsina/postavljanje-privremenih-objekata-i-reklamnih-predmeta/165.

Također, za sva pitanja u svezi postavljanja zahtjeva trgovci se mogu obratiti direktno Astrid Duletić na broj telefona 051 209 401.

Korisnik javne površine koji za prigodnu prodaju za blagdan Velike Gospe na području Trga Viktora Bubnja već ima sklopljen Ugovor o davanju na korištenje površine javne namjene ne mora podnositi zahtjev, navode iz Grada.