POROZINA – Na plaži remetio red i mir pa ozlijedio policijskog službenika

21. srpnja 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

policijaPOROZINA – Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi.
 
Sumnjiči se da je u nedjelju, 19. srpnja, u popodnevnim satima s još dvojicom 28-godišnjih hrvatskih državljana,  na plaži uvale Porozina na Cresu glasnom glazbom i vikom remetio javni red i mir. Dojavom građana policijski službenici su ubrzo došli na mjesto događaja, a 37-godišnjak je pritom ometao njihovo postupanje, vrijeđao ih i omalovažao te s namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju ovlaštenih radnji, jednog policijskog službenika udario i lakše ozlijedio. Počinitelji su potom uhićeni i privedeni u službene policijske prostorije  gdje im je i utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u rasponu od 1,22 do 1,99 promila.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je za navedeno kazneno djelo kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Ostala dvojica počinitelja su prijavljeni nadležnom općinskom sudu sukladno Zakonu o remećenju javnog reda i mira, navode u policiji. (kv)