PLENKOVIĆ NA LOŠINJU

27. listopada 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Mali Lošinj

Mali Lošinj

LOŠINJ – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi u posjetu Malom Lošinju. Uz predsjednika Vlade su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

U četvrtak predsjednik Vlade Andrej Plenković je sudjelovao na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada Top 10 hrvatskog turizma u okviru manifestacije Dani hrvatskog turizma 2017. Tom prigodom uručio je nagradu u kategoriji – Najuspješnija destinacija hrvatskog turizma u 2017. (Hotel Bellevue).

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. Održava se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju. Na skupu će posebno biti riječi o održivom razvoju, s obzirom da je 2017. godina od strane Ujedinjenih naroda proglašena Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj. Također, održat će se i tradicionalni okrugli stol predstavnika Vlade Republike Hrvatske s turističkim djelatnicima, a bit će dodijeljene i godišnje hrvatske turističke nagrade.
U petak, 27. listopada 2017. godine, u 10.30 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Muzej Apoksiomena (Riva lošinjskih kapetana 13), a nakon čega će se na Trgu Republike Hrvatske susresti s građanima.