PET ZARAŽENIH U OPATIJI

31. ožujka 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Opatija

Opatija

OPATIJA – Na području Grada Opatije prema najnovijim podacima epidemiološke službe NZZJZ PGŽ pet je osoba pozitivno na koronavirus, a još je nekoliko osoba, njihovih bliskih kontakata, podvrgnulo testiranju te će se ti rezultati znati do sutra, informacija je potvrđena Stožeru civilne zaštite Grada Opatije.

Sve su osobe koje su potvrđene kao pozitivne bile u samoizolaciji i nedavno su boravile u inozemstvu. Prema riječima dežurnog epidemiologa opatijske ispostave NZZJZ PGŽ dr. Marija Sušnja epidemiološko je stanje u Opatiji pod nadzorom.

Građane Opatije ćemo pravovremeno obavještavati o razvoju situacije te još jednom apeliramo na sve građane da se striktno pridržavaju važećih mjera prevencije i sprječavanja širenja zaraze Covid -19 virusom.

Pozivamo sve naše sugrađane, osobito one starije dobi, da bez potrebe ne napuštaju svoje domove. Prilikom izlaska iz kuće i odlaska u trgovinu apeliramo na građane da obavezno nose rukavice i zaštitne maske, poštuju socijalnu distancu i pridržavaju se svih higijenskih mjera.

Isto tako, pozivamo građane koji su posljednjih tjedana došli u Opatiju, a nemaju prijavljeno prebivalište u Opatiji da se prijave u sustav e-visitor. Zajednički nam je cilj imati uvid u situaciju kako bismo na vrijeme mogli reagirati na sve izazove.

Oboljelim građanima želimo što brže ozdravljenje. Zahvaljujemo svim građanima koji se pridržavaju epidemioloških mjera i pozivamo vas da budete strpljivi i optimistični jer ćemo zajedno pobijediti ovu krizu!