Ovih 5 stvari se još niste sjetili raditi dok ste kući

7. travnja 2020. | Kategorija: Bijela kronika

doma kuća kaučBIJELA KRONIKA – Pandemiji se još uvijek ne nazire kraj, a brojnim ljudima je dosadilo provoditi većinu vremena u kući. Prvih desetak dana vremena raspoređenog između TV-a, drijemeža i razgovora s ukućanima je prošlo. Vrijeme je za malo razonode.

Ali – šta raditi što već nismo probali?

Napravili smo listu stvari koje se možda još niste sjetili raditi dok traje kolektivna kućna karantena.

5. Posjetite MoMa-u ili Van Gogh-ov muzej


Od kuće?  

Itekako! Muzeji su priskočili u pomoć ljubiteljima kulture i svim onim u potrazi za razonodom, prisiljenim na kućnu izolaciju. I to njih 2500, među kojima su i čuvena MoMa, Louvre i Van Gogh-ov muzej.  

Riječ je o virtualnim turama koje pružaju savršen doživljaj. Brojni muzeji nude i opciju tumačenih tura s audio zapisima da upotpune vizualni doživljaj.  

2500 muzeja koji nude virtualne ture možete naći na ovom linku ( https://artsandculture.google.com/partner?hl=en )  

4. Uživajte u koncertima  


Estradne zvijezde su nastavile svirati. Umjesto punih dvorana i klubova, sada pune Youtube i Facebook live feed-ove.  

Osjećaj nije baš isti kao biti na koncertu okružen gomilom ljudi, ali to se sad ne smije. Zvuk je odličan, atmosfera nastupa je kućna, što daje neobičan ton cijeloj priči.    

Sve što trebate uraditi je pratiti (ili zapratiti, ako već niste) vaše omiljene bendove, kako domaće, tako i strane i čekati da zakažu nastup. Izbora je mnogo, za svakog ponešto. Od Johna Legenda i Chrisa Martina do Dubioze Kolektiv i Lepe Brene.    

3. Probajte Marie Kondo metod slaganja stvari  


Marie Kondo je superstar uređenja, čišćenja, slaganja i preuređenja prostora u topli dom. Premda joj popularnost iz godine u godinu raste, mnogi nisu čuli za nju, ni njene metode.  

Lako ćete pronaći šta vas zanima ako je malo proguglate ili odete na njen Youtube kanal, a evo jedan primjer Hikidashi slaganja koje svima može biti korisno.  

https://www.youtube.com/watch?v=yKr8ylGGlXQ   

2. Coursera: Naučite programirati, dizajnirati, heklati…


Puno vremena na rukama je savršeno za rast i razvoj. Zašto ne naučiti nešto što vas je oduvijek zanimalo? Popularna platforma za edukaciju Coursera ( https://www.coursera.org/ ) nudi niz besplatnih tečajeva koje možete pohađati.  

Čak i oni koji se plaćaju imaju ‘audit’ opciju, koja vam omogućuje da pratite program potpuno besplatno.  

Nikad se ne zna. Možda, kad pandemija prođe, počnete novu karijeru!   

1. Kauč turizam – posjetite Taj Mahal i Amsterdam


Pretvorite vrijeme u kojem morate biti kući u odmor i otputujte tamo gdje ste oduvijek željeli ići. Doduše, virtualno. Ipak, jeftinije i lakše od pravog putovanja, a vidjet ćete apsolutno sve što vas zanima zahvaljujući Google Maps-u.  

Želite vidjeti kako je u Taj Mahalu? Samo kliknite ovdje ( https://bit.ly/2x7IKU7 ) i uživajte!  

I, ne zaboravimo kamere uživo! Jednostavnom pretragom ćete naći mnoštvo kamera koje uživo prenose atmosferu mjesta na koje ste oduvijek željeli ići.  

Recimo da je to Dam trg u Amsterdamu – samo kliknite ovdje ( https://bit.ly/39RAxke ).

 

Nadamo se da je ovaj Mali pregled stvari kojih se još niste sjetili raditi dok ste kući bio koristan. Ostanimo na sigurnom dok ovo ne prođe. I, naravno, ne zaboravimo prati ruke! 


(Izvor ovog članka: https://free-to-live.com/things-to-do-at-home/ )