ZABRANILI KAFIĆIMA PUŠTANJE CAJKI TIJEKOM TURISTIČKE MANIFESTACIJE

21. lipnja 2022. | Kategorija: Hrvatska

OSVRT: CAJKE I TURBOFOLK, ILI PO NJEMAČKOM “MUZIK FÜR IDIOTEN”!!! |  KUTINANEWSHRVATSKA – Gradske vlasti Đurđevca donijele su odluku o zabrani izvođenja i reproduciranja “cajki” – ili jednostavno MUZIK FÜR IDIOTEN – u ugostiteljskim objektima i na terasama, javlja portal Danica.hr. Naime, odluka vrijedi idući vikend u središtu grada, od petka do nedjelje, za vrijeme održavanja poznate turističke manifestacije Picokijade u Đurđevcu.

“Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produljenje radnoga vremena za vrijeme trajanja Picokijade, da je Grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada. Od 24. lipnja do 26. lipnja ugostitelji mogu raditi od 0,00 do 24,00 sata. Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primjerena tradicijska i zabavna glazba”, navodi se u Odluci Grada.

Neformalno se doznaje kako u Gradu nemaju ništa protiv bilo koje glazbe i neka svatko sluša što želi, ali ne žele da kafići baš te dane sa svojih terasa nabijaju cajke, što je posve nespojivo s turističkom manifestacijom u koju puno ulažu. Nakon što su pokušali usmeno se dogovoriti s kafićima (očito bezuspješno) odlučili su se na ovu odluku.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone