OTOK LOŠINJ – Otok vitalnosti domaćin Svjetskog prvenstva novinara tenisača

3. listopada 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

TenisOTOK LOŠINJ – Svečanim otvorenjem u Vitality Hotelu Punta u nedjelju je počelo Svjetsko prvenstvo novinara tenisača. Na jedinstvenom teniskom turniru od 30. rujna do 6. listopada, u organizaciji Međunarodnog udruženje novinara tenisača AITJ, igrat će 150 tenisača iz četrnaest zemalja svijeta. Osim sportskog nadmetanja na zemljanim terenima Vitality Hotela Punta, sudionike očekuju brojna druženja i zanimljivi izleti u organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas.

Uz predstavnike Hrvatske natjecatelji ovogodišnjeg izdanja Svjetskog prvenstva na Lošinj su stigli iz Austrije, Slovačke, Njemačke, Poljske, Crna Gore, Slovenije, Italije, Mađarske, Ukrajine, Češke te iz Rusije i Izraela. Ovo natjecanje ujedno je izvrsna promocija lošinjske i hrvatske turističke ponude, budući da su natjecatelji ujedno novinari uglednih medija u svojim matičnim državama.

„Zadovoljstvo nam je biti dio ovog zaista posebnog sportskog natjecanja. Svim natjecateljima želim ugodan boravak u hotelu Punta, koji je u svakom segmentu posvećen aktivnom i zdravom načinu života te uživanju u blagotvornim prirodnim ljepotama otoka Lošinja“, rekao je prilikom otvorenja Jadranko Dumenčić, direktor Vitality Hotela Punta.

Dobrodošlicu na Lošinj poželio je tenisačima i Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. „Turistička zajednica predano radi u promicanju i potpori svih sportskih događanja te programa u kulturnom i zdravstvenom turizmu, kao i projekata u aromaterapiji i gastronomiji, stoga nam je iznimno drago što je upravo Lošinj odabran kao domaćin ovogodišnjeg natjecanja.“, rekao je Cvitković. Turnir je otvorenim proglasio Bojan Budja, predsjednik Međunarodnog udruženje novinara tenisača, glavni urednik dnevnog lista Slovenske novice.

Realizaciju četvrtog hrvatskog izdanja Svjetskog prvenstva omogućili su hotelski brend Lošinj Hotels & Villas, Hrvatska elektroprivreda, Triglav zdravlje i drugi.
(kv)