OTOK LOŠINJ – Daniel Gospić pobjednik 31. Euro – afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu!

18. rujna 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
mali lošinj Ekipni-pobjednici-31.prvenstva

Ekipni pobjednici 31.prvenstva

LOŠINJ – Lošinjan Daniel Gospić najbolji je podvodni ribolovac ovogodišnjeg 31. Euro – afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu održanog na Lošinju osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom poretku, a najbolja ekipa Španjolska reprezentacija!
Na Lošinju, svjetskoj prijestolnici podvodnog ribolova, od 13. do 17. rujna 2017. godine održano je 31. Euro – Afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu, na kojem je sudjelovalo osamaest reprezentacija (Hrvatska, Italija, Grčka, Finska, San Marino, Slovenija, Turska, Ukraina, Portugal, Južna Afrika, Danska, Španjolska, Bugarska, Cipar, Rusija, Tunis, Egipat i Norveška). Nakon poribljavanja, sastanka kapetana i tehničke komsije te svečanog otvorenja prvenstva, uslijedila su dva dana lova. Otprilike 120 sudionika lovilo je u akvatoriju otoka Lošinja. Nakon dostave i vaganja ulova, u sportskoj dvorani u Malom Lošinju 17. rujna održano je finalno vaganje te proglašenje pobjednika i dodjela medalja, uz ceremoniju Svečanog zatvaranja natjecanja.
U pojedinačnom poretku prvo mjesto 31. Euro- afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu zasluženo je osvojio Lošinjan Daniel Gospić sa 194 postotnih bodova (52.390 težinskih bodova). Odmah iza njega, na drugom se mjestu našao Španjolac Oscar Cervantes 185,67% (50.040), a treće je dodijeljeno Talijanu Giacomu De Moli 138,35% (37.220). U ekipnom poretku, sa 416,14 postotnih bodova (112.500 težinskih bodova) prvo je mjesto osvojila Španjolska reprezentacija. Drugo mjesto pripalo je Hrvatskoj 382,84% (103.250), dok se Italija 342,77% (92.550) našla na trećem mjestu.

Oduševljen sam. Trudio sam se da nakon sedam godina pobjeda dođe u Mali Lošinj i izuzetno sam sretan što sam u tome uspio. Na moru je bilo naporno i situacija je bila kritična, trudili smo se od prve do zadnje minute, izjavio je član Hrvatske reprezentacije i pobjednik 31. Euro – afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu, Daniel Gospić.
Zadovoljstvo su izrazili i ekipni pobjednici ovogodišnjeg Euro- afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu, članovi Španjolske reprezentacije. Zadovoljstvo je biti tu sa svima vama. Bilo je za dlaku, ali uspjeli smo. Do sljedećeg puta, hvala svima!
Ribolovcima su dodijeljene i dvije posebne nagrade. Tako je nagrada za najveći ulov dodijeljena španjolcu Oscaru Cervantesu, a nagradu za najvrijedniji ulov dobio je Slovenac Ristijan Šumbera.

Finalnom vaganju prisustovao je i Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli. Možemo reći da je ovo prvenstvo jedna sjajan dodatni ‘plus’ za nautički turizam koje broji povećanje od 10-11%, a u nekim destinacijama i više. Prijelaz s ljetne turističke sezone osjeća se vrlo malo, hoteli na otocima prepuni su turista. Zadovoljan dosadašnjom turističkom godinom Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli izjavio je kako je gostiju bilo upravo onoliko koliko se može i prihvatiti. Po svim strategijama razvoja turizma rečeno je kako i što trebamo izvršavati, samo se svi toga trebamo pridržavati. Dosadašnja turistička godina dokazala je da Hrvatska može prihvatiti toliki broj gostiju. Hrvatska je biser Jadrana, ali i Europe te svijeta.
Gradonačelnica Grada Malog Lošinja, Ana Kučić svima je zahvalila na pomoći i sudjelovanju, osobito organizacijskom odboru te je prvenstvo proglasila službeno završenim. Hvala svima na trudu i muci koje su uložili. Hvala od srca i što podržavate ovaj sport.
31. Euro – Afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu održano je u organizaciji Sportskog ribolovno društvo ‘Udica’ Mali Lošinj, u suradnji s Gradom Malog Lošinja, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja te Jadranka Grupom, a pod pokroviteljstvom ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović. Održavanju su pridonijeli i sponzori: Dive in, Garmin, Armare ropes, Honda ruting, Ghetaldus, Losinia – Lošinjska plovidba – turizam d.o.o., cafe bar „Triton“ i restoran „Dalmacija“.