OTOK KRK – Zaključeno 28. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

12. srpnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

kompjuter comp informatikaOTOK KRK – I ove godine, krajem lipnja i početkom srpnja, nadareni mladi informatičari iz svih krajeva Hrvatske jedva su dočekali iz školskih klupa uskočiti u one kampovske, nešto ležernije, ali ipak pune obveza, motivacije i novih znanja.

Naime, jubilarna ljetna škola informatike – 28. Kamp mladih informatičara Hrvatske – ove je godine 11. put za redom (ukupno 13.) održan u gradu Krku, i to u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Program Kampa, između 27. lipnja i 07. srpnja, odvijao se u učionicama Osnovne škole Fran Krsto Frankopan – Matične škole Krk, a na njegovim radionicama svoje su znanje usavršavali učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Kamp je tako okupio 86 polaznika za koje su organizirane brojne radionice (Logo, Python/Uvod u algoritme, C/C++/STL, Visual Basic, Algoritmi, HTML/PHP, WordPress, Osnove robotike, Linux, Android aplikacije, Objektno orijentirano programiranje ili BBC micro:bit) što su ih vodili stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka. Također, u Krku su se za svoje nastupe na međunarodnim informatičkim olimpijadama, točnije 2. Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi (EJOI 2018), 25. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (CEOI 2018) i 30. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI 2018), pripremali članovi juniorske i seniorske Hrvatske informatičke reprezentacije.

Završna svečanost Kampa, na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje, održana je 06. srpnja, a predavačima i voditeljima radionica, te pokroviteljima i suorganizatorima pritom su uručene zahvalnice. Tom završnom susretu pored cjelokupnog saziva Kampa također su nazočili Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, zatim Eugen Ban, viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku Agencije za odgoj i obrazovanje, Mirjana Metikoš, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, Tamara Žic, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka te Serđo Samblić, ravnatelj škole domaćina.

Hrvatski savez informatičara ovaj je višednevni program organizirao u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, dok su pokroviteljstvo i potporu pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Krk, Primorsko-goranska županija i riječka tvrtka iOlap.