OTOK KRK – Vama glumimo: U zajedničkom stanu i Princeza i svinjar

12. ožujka 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

krcki most krkOTOK KRK – Treća sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod geslom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 16. ožujka 2018. godine, komedijom U zajedničkom stanu, s početkom u 19.30, nakon čega u subotu, 17. ožujka, slijedi predstava za djecu Princeza i svinjar, u 11.00 sati.

U zajedničkom stanu romantična je komedija, čiji predložak potpisuje američki dramatičar Marvin Neil Simon, o dva para što ga čine dva brata Marvin i Leo te dvije prijateljice Jennie i Fanny. Braća su po karakteru posve različiti. Leo je kazališni manager, oženjen, ali s brakom na klimavim nogama, a iako ga pokušava spasiti, ne trudi se dovoljno. No prijatelj je s Fanny, glumicom, s kojom je u mladosti bio u vezi pa se i sada trude oživjeti stare dane, ali baš kada sve krene kako treba i kada bi se nešto konkretno trebalo dogoditi, iskrsne problem i ne dogodi se ništa. Nadalje, Marvin je pisac kojem je preminula supruga i koji se teško snalazi u ulozi samca. Jennie je glumica, rastavljena, pa Fanny i Leo rade na tome kako bi ih spojili. Na kraju im to pođe za rukom, no nepredviđeni problemi dovode njihovu ljubav u pitanje. U nizu komičnih obrata i brzih izmjena ljubavnih zapleta koji nisu daleko od naše svakodnevnice, gledatelji će sigurno uživati u sjajnim glumačkim izvedbama ansambla Kazališne grupe Lectirum, kojeg, pod redateljskom palicom Zorana Mužića, čine Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Ciklus dječjih programa nastavlja hvaljena predstava Kazališta Smješko – Princeza i svinjar koja, u režiji Ivane Boban te izvedbi Jelene Hadži-Manev, Marije Šegvić i Danijela Radečića, donosi kazališnu interpretaciju proslavljene bajke Hansa Christiana Andersena o ljubavi, odnosno putevima kojima ljubav dođe do srca svakog čovjeka. Priča najmlađe tako odvodi u simpatično, maleno, ali siromašno kraljevstvo, u kojem živi lijepa, no razmašena princeza, čiju će pozornost, svojom upornošću pokušati pridobiti princ-svinjar!

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 12.00 sati. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net. (kv)