OTOK KRK – Nagrađeni autori najboljih fotografskih uradaka

14. ožujka 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

fotoOTOK KRK – U povodu Međunarodnog dana žena, 08. ožujka 2018. godine, u Galeriji Decumanus, održana je svečanost dodijele nagrada autorima najboljih fotografija pristiglih na natječaj Žena u Fokusu što su ga početkom veljače zajednički raspisali Foto klub Krk i Turističkom zajednicom Grada Krka.

Na natječaj, raspisan u namjeri da se na ženu osvrne iz različitih perspektiva, od potrebe isticanja njezinog dostojanstva, preko borbe za ravnopravnost, pa sve do slavlja njezine ljepote, apliciralo je 107 autora iz šest zemalja – Hrvatske (70), Srbije (23), Slovenije (sedmero), Litve (petero), Bosne i Hercegovine (jedan) te Makedonije (jedan) – s time da su 44 najuspjelije javnosti, istog dana, predstavljene na Veloj placi u formi izložbe na otvorenom, ali i putem online kataloga za preuzimanje dostupnog na službenim stranicama Foto kluba Krk: fotoklubkrk.hr.

U društvu predstavnika povijesnog udruženja Knezovi Krčki Frankopani, ovaj hvalevrijedan projekt, okupljenima u Decumanusu, predstavila je Marijana Kirasić Nekić, predsjednica krčkog Foto kluba, ujedno, pored majstora fotografije Zorana Đorđevića i Ivice Brusića Bruje, zadužena za selekciju radova s ciljem formiranja postav na otvorenom, ali i dodjelu triju glavnih i dviju specjalnih nagrada te šest pohvala. Glavne nagrade tako su, prema mišljenju članova stručnog tima, zaslužili Edna Jurcan za fotografiju Nemoj me slikat, Normante Ribokaite za fotografiju Housewife i Ognjen Karabegović za fotografiju San o crnom konju. Pohvalnice su dodijeljene Nikoli Hrzenjku za fotografiju Sigurna, Rastku Radakoviću za fotografiju Zik cak, Jadranki Jakopović za fotografiju Kraj ljetnog dana, Janu Valu za fotografiju Dodir, Ines Habereiter za fotografiju My blue phase i Lorni Kijurko za fotografiju Živost, dok su specijalne nagrade otišle u ruke Zoltana Bisaka zbog predanog rada s djecom te Slavka Pavića zbog posebnog doprinosa umjetnosti fotografije.

Foto galeriju pogledajte:OVDJE (kv)