OTOK KRK – KORONA DOLAZI NA NAPLATU, ČAK 92% MANJE DOLAZAKA NEGO PROŠLE GODINE

22. lipnja 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Krk

Krk

OTOK KRK – Turistička zajednica otoka Krka objavila je podatke za prvih pet mjeseci 2020. godine koji obuhvaćaju cijelo područje otoka.

U tom je periodu otok Krk zabilježio 8.659 dolazaka i 38.000 noćenja, što je za čak 92% manje dolazaka i 90% manje noćenja nego prošle godine u istom razdoblju! Naime, prošle godine za isto razdoblje se bilježi 105.000 posjetitelja i 383.000 noćenja. Drugim riječima, Otok Krk je uspio ostvariti samo 8% dolazaka usporedno s prošlom godinom, a situacija u lipnju nije puno drugačija

Slično je i u ostalim kvarnerskim turističkim destinacijama. Crikveničko-vinodolska rivijera, otok Rab, Cres, Lošinj, Opatijska rivijera – svi oni bilježe manje dolazaka između 80% i čak 95%. Ipak, najmanje dolazaka bilježi Rijeka, koja se posljednjih godina pokušava prilagoditi turizmu.

Svima je bilo jasno da će korona-kriza snažno udariti turistički sektor, ali nitko nije očekivao da će udar biti toliko snažan. Možda je najbolje pomiriti se s time da ove 2020. godine sezone ustvari nema, jer ovi mali ostvareni postotci ne mogu se nazvati sezonom i ostaje nadati se da da neće stići drugi val i novi udar koji bi mogao nokautirati turistički sektor. Također ostaje za nadati se da ovo neće proći bez pouke, jer iz ovoga cijela Hrvatska trebala bi naučiti da ne smije sve svoje snage stavljati samo na turizam.

(ZM)