OTOK KRK – festival za mlade, održan MusicCool Fest

26. lipnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Sergej Božić i David Marčelja

Sergej Božić i David Marčelja

OTOK KRK –  U predivnoj ljetnoj atmosferi grada Krka u sklopu „Krk Music Fest-a“, održan je u nedjelju, po prvi put, inovativni koncept talent showa, „MusiCool Show“. Kruna je to sedmodnevnog programa glazbenih i plesnih radionica koje su se održavale u sklopu MusiCool Festa.

U periodu od sat vremena koji su proletjeli u trenu, izmjenjivale su se glazbeno-plesne točke popraćene vrhunskom produkcijom iza koje stoji kreativan dvojac, redateljica Ivona Brnelić i glazbeni producent Olja Dešić uz podršku tehničara Dboki Sound and Light. Sudionici MusiCool projekta koje su sačinjavali pjevači i plesači u dobi od 8- 25 godina ovom prilikom su, uz svijetla pozornice i toplo podršku publike, predstavili svoja znanja i vještine koje su savladali tijekom sedmodnevnog programa MusiCool Festa.

Pri pokretanju ovog projekta, želja mi je bila približiti svijet ispred reflektora pozornice svima onima koji vole glazbeno-scensku umjetnost te im istovremeno pružati detaljan uvid u sam proces stvaranja jednog projekta. U današnjem svijetu instant uspjeha od neizmjerne važnosti je educirati mlade ljude da postoji neizostavan proces kao nužan preduvjet stvaranja kvalitete u umjetničkom ili bilo kojem drugom području ljudskog djelovanja. Veliko zalaganje, trud i rad neizostavan su sastojak održivog i dugoročnog uspjeha. Cilj ovog projekta bio je otvoriti mladim ljudima jedan drugačiji način razmišljanja i odnosa prema životu. Mislim da smo u tome uspjeli; rekla je o projektu Ivona Brnelić.

Tema samog MusiCool showa bio je glazbeni vremeplov kojim je publika proputovala kroz povijest glazbe od dvadesetih godina prošlog stoljeća pa sve do danas. Izmjenjivali su se bezvremenski hitovi glazbenih velikana od Elvisa i Queena preko Michael Jacksona pa sve do današnjih aktualnih glazbenih hitova.

Posebno bih voljela istaknuti muzički blok Elvisovih pjesama , u kojoj je glavnu pjevačku ulogu imao mladi Sergej Božić koji se sjajno snašao u tom Rock and Roll stilu i tako ponio titulu MusiCool star 2019. u kategoriji pjevača, ističe Ivona Brnelić.

U kategoriji plesač/plesačica titulu MusiCool Star 2019. su ponijele Ena Cvijanović, David Marčelja, Hana Čargonja i Teo Božić Demirović.
Ovom prilikom posebno bih željela zahvaliti timu koji mi je svojim velikim radom i trudom pomogao staviti ovaj zahtjevan projekt na noge. Uz Olju Dešića i koreografe MusiCoola Ivonu Čuturić, Eni Milin, Melisu Sarač, Adrianu Blanušu-Lošić i Teu Milanović. Posebno mi je drago da su Grad Krk i Turističke zajednica grada Krka podržale i prepoznale vrijednost ovog projekta za mlade kao i za sam otok Krk kao turističku destinaciju. Velika mi je želja da se suradnja između Grada Krka i našeg branda Love2Create nastavi i sljedeće godine i da ovaj projekt preraste u nešto što će kontinuirano educirati mlade ljude i doprinositi dodatnoj sadržajnoj vrijednosti otoka kao destinacije; zaključuje Ivona Brnelić.

(kv)