OTOK KRK – 63. Ljetne priredbe: Miroslav Tadić, gitara & Yvette Holzwarth, violina  

4. srpnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

OTOK KRK – Nakon predstavljanja mističnog simbolista Skrjabina, u glazbenom programu 63. Ljetnih priredbi, 18. srpnja 2019. godine, u idiličnom ambijentu Frankopanskog kaštela (Trg Kamplin), s početkom u 21.30 sati, na redu je glazbena senzacija, zajednički koncert svjetski poznatog gitarista Miroslava Tadića te vrsne američke violinistice i vokalistice Yvette Holzwarth.

Miroslav Tadić i Yvette Cornelia Holzwarth ovom će jedinstvenom prigodom krčkoj publici predstaviti  program uspavanki za djecu i odrasle s Tadićevog najrecentnijeg albuma Spavati, možda sanjati, objavljenog 2017. godine, kao i obrade, skladbe te improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora. Hrvatska i Makedonija, Brazil i Andaluzija samo su neke od postaja na ovom šarenom putovanju, uz poseban osvrt na glazbenu ostavštinu skladateljskog velikana Arsena Dedića.

Miroslav Tadić već je dobro poznat hrvatskoj publici po suradnjama s Vlatkom Stefanovskim, Radom Šerbedžijom, Matijom Dedićem, Božom Vrećom i mnogim drugim, u regiji, značajnim umjetnicima. Ovog puta društvo mu pravi sjajna američka violinistica Yvette Holzwarth s kojom surađuje već nekoliko godina. Ta mlada glazbenica, koja vješto spaja utjecaje klasike, jazz-a i folka, hrvatskoj se publici prošlog ljeta predstavila uspješnim suradnjama s Radom Šerbedžijom (Teatar Ulysses, Brijuni), ali i Tamarom Obrovac (Scena Amadeo, Zagreb).

Ulaznice za koncert Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 63. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.