OTOČNA ROŽICA: U Vrbniku nagrađeni najljepši otočni vrtovi, balkoni i terase

5. listopada 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Vrbnik, Krk

Vrbnik, Krk

OTOK KRK – Uoči blagdana sv. Franja Asiškog, u prostorijama Društvenog doma u Vrbniku, podjelom nagrada i priznanja, priređena je završnica 11. po redu manifestacije Otočna rožica.

Ova hvalevrijedna akcija Turističke zajednice otoka Krka, kojom se odabiru najljepši otočni vrtovi, okućnice, balkoni i terase, provodi se s ciljem unaprjeđenja kvalitete uređenja okoliša i vrtne kulture, kao i podizanja svijesti, koliko o zaštiti okoliša, toliko i o potrebi unapređenja turističkog proizvoda kroz oplemenjivanje životnog prostora.

Temeljem u lipnju zaprimljenih prijava, Stručno povjerenstvo, u čijem su susastavu, pod okriljem predsjednice Dobrile Kraljić, djelovali Hrvoje Skorup, David Mrakovčić, Ivica Brozić, Ivan Jurešić, Iva Labaš, Gordana Stanković, Vanda Dunato i Sanja Polonijo, prihvatilo je zadatak da obiđe sve kandidirane okućnice te vodeći se kriterijima struke odabere one najuspjelije. U kategoriji klasičnog vrta, pobjedu je tako odnio Slavko Afrić iz Pinezića, dok je drugo, odnosno treće mjesto pripalo Meri Gršković iz Vrbnika i okućnici Euro objekta iz Malinske. Među održivim vrtlaricama i vrtlarima najbolja je bila Darinka Rubeša iz Gabonjina, za kojima slijede Ana Zec iz Brsca i Đurđica Dujmović iz Porta. U kategoriji najboljih vrtno-balkonskih hortikulturnih detalja, prvo mjesto dodijeljeno je Jelki Žic iz Garice, drugo Veselki Bonifačić iz Punta, a treće Petrici Hriljac iz LInardića, s time da su pohvalnicu za zamijećeni trud i zalaganje sa sobom ponijeli predstavnici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan – Područnog vrtića Malinska, kao i predstavnici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan – Područne škole Vrbnik. Svim prvoplasiranima ovom su svečanom prigodom uručene statue čije oblikovanje potpisuje Valter Stojšić.

Program, tijekom kojeg su okupljene s vrijednostima ove inicijative upoznali Majda Šale i Anton Bolonić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice otoka Krka i predsjednik Turističke zajednice otoka Krka, a s nagrađenim vrtova, okućnicama, balkonima i terasama Dobrila Kraljić i Hrvoje Skorup, moderirala je Gordana Gržetić, dok su u glazbeno-dramskom dijelu nastupili duo Balyk i učenici Područne škole Vrbnik. Nakon podjele priznanja, kao i prethodnih godina, otvorena je izložba fotografske dokumantacije Valtera Stojišića, i to ne samo nagrađenih vrtova, balkona i terasa, već i nenagrađenih okućnica koje su zaslužile da budu istaknute barem na ovakav, posredan, način. Kao domaćin naredne, 12. Otočne rožice naposljetku je najavljen Grad Krk. (kv)