OTKRIVENO – Peđa Grbin (SDP) uzimao novac za odvojeni život, iako živi sa suprugom u Zagrebu

16. veljače 2022. | Kategorija: Hrvatska
peđa grbin sdp

HRVATSKA – Stara poslovica kaže da je od prevaranta jedino gori onaj prevarant koji ostalima prodaje moral, a sam radi isto ili gore od njih.

Kroz ovu poslovicu je najbolje opisati ono što se odigrava oko Peđe Grbina, predsjednika SDP-a. Naime, Peđa Grbin voli grmiti kroz medije i sa saborske govornice prodajući ostalima moral. Ali izgleda da ono što zamjera drugima sam radi.

Naime,  otkriveno je i već prenijeto od strane brojnih medija da je Grbin uzimao naknadu za odvojeni život, koja pripada osobama koje žive – odvojeno. Ali u njegovom slučaju on nije živio odvojenim životom, a neovisno o tome primao je navedenu naknadu.  Otkriveno je da s dugogodišnjom partnericom, s kojom je od 2017. u braku, živi s njim. Ona je zaposlena u zagrebačkom KBC-u i živi zajedno s njim u Zagrebu. Točnije, kako je otkrio Telegram, Grbin se tek zimus odrekao ove naknade za odvojen život, jer je odlučio upisati dijete u vrtić u Zagrebu.

“Stavlja mi se na teret da koristim nešto na što imam pravo”, branio se pred medijima Grbin.

Nismo sigurni ima na to uistinu pravo i je li sve po zakonu, jer ukoliko ne živi odvojenim životom kako je moguće imati pravo na naknadu za odvojeni život? Ali ono što smo sigurni: to što je napravio nije moralno! Ali ono što smo još sigurniji: prozivati druge za ono što sam radiš je uistinu dno. Podsjetimo, za sličan slučaj oko ministra obrane Maria Banožića i predstojnik vladina ureda Zvonimira Frke Petešića, Grbin je bacao drvlje i kamenje na njih. Sada, kada je on u pitanju, onda je to: “Imam na to pravo.”

SDP-ovci vole imati drugačija pravila za sebe? Sjetimo se Arsena Bauka koji, kako prenosi Telegram, a pisao je o tome Jutarnji list: u 15 godina dužnosničkih funkcija na račun mu je sjelo oko 5,5 milijuna kuna, jer nikada nije promijenio prebivalište! I dalje se vodi da živi na Braču, iako je od faksa u Zagrebu. I nevjenčana supruga mu je Zagrepčanka koja ovdje ima uspješan odvjetnički ured. No, država mu plaća stanovanje i putne troškove do Brača, a Bauk u tome ne vidi nikakav moralni problem jer tvrdi da će se vratiti u rodno mjesto.

Nakon ovakvih stvari sasvim je opravdano pitati se: SDP je bolji od HDZ-a i ostalih koje voli prozivati? Grbin nam je dao odgovor. Nisu bolji – isti su!

(Ivan R.)