OPET PO STAROM? – Slaven Belupo – Rijeka 2:1

23. listopada 2022. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od Slaven Belupa 1:2 u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a.

Igrala se 73. minuta utakmice, nakon jednog ubačaja s desne strane, Marina je ostao sam kao duh pred golom Rijeke, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.

Kao da to nije bilo dovoljno upozorenje za obranu Rijeke, Marina je opet ostao sam, Alvarez ga je povukao lagano za dres. Sudac Čulina pokazao je na bijelu točku i isključio Alvareza.

Krstanović je bio siguran s bijele točke – 2:1. Bio je to trenutak koji je riješio utakmicu, Rijeka se više nije imala snage vratiti.

Slaven je prijetio u osmoj minuti. Krstanović je glavom spustio ubačaj na rub kaznenog prostora, udarac Kocijana otišao je pored gola

U 11. minuti Selahi je dvaput okušao udarac s 18 metara, obje lopte otišle su iznad grede.

U 13. minuti Crnac je u slalomu prošao dvojicu igrača Rijeke i potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali nije bilo preciznosti.

Nova prilika domaćina stigla je u 21. minuti. Vrančić je pogriješio u otvaranju akcije, brza kontra Slavena okončana je udarcem Crnca koji je od bloka otišao u korner. Nakon ubačaja iz kuta, Labrović je pokupio loptu.

Vukčević nije najbolje reagirao u prilici za ubačaj na lijevoj strani u 24. minuti, a nakon kornera Vrančića domaćin je lako otklonio gužvu.

Nakon deset minuta zatišja, u 36. minuti Vrančić je ubacio iz slobodnog udarca, Frigan je uspio pucati glavom, lopta je otišla daleko od gola.

I onda, kada su svi pomalo već gledali na sat, u 45. minuti Hoxha je primio loptu na lijevoj strani, 25 metra od gola, i majstorskim udarcem matirao Labrovića – 1:0.

Iako je gol na kraju prvog dijela šokirao Riječane, najbolji lijek stigao je u 49. minuti. Alvarez je proigrao Vučkića, koji je primio loptu, otvorio si prostor i pogodio – 1:1. Uslijedila je provjera VAR-a zbog potencijalnog zaleđa, a gol je na kraju priznat.

Slaven je zatim prvi prijetio, nakon ubačaja iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti, Krstanović je odlično skočio, a lopta je prošla uz vratnicu.