OPĆINA FUŽINE DODIJELILA STIPENDIJE DAROVITIM UČENICIMA I STUDENTIMA

23. prosinca 2017. | Kategorija: Bijela kronika

fužineFUŽINE – Općina Fužine dodjelila je stipendije darovitim učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku godinu 2017/2018.

Svečano potpisivanje dvadeset i jednog ugovora o stipendiranju koji će biti isplaćivani u mjesečnim iznosima od 400 i 700 kn, obavljeno je u prostoriji općinske vijećnice. Učeničke stipendije dobili su: Babić Dario, Brkić Valentina, Hercenberger Katja, Ivanković Vedran, Miloš Davor, Pavletić Klara, Plesničar Emanuel, Radoš Barbara, Radoš Rafaela, Radošević Alberta, Radošević Mia, Ulčar Lana, Vlahović Ema, Vlahović Ena, Vlahović Ivan i Zlatić Vida, a studentske Mihaljević Doris, Mrkušić Tea, Šeremet Jure, Šulentić Lucija i Zlatić Franka.

Načelnik David Bregovac pozdravio je nazočne srednjoškolce i studente te im čestitao na ostvarenim rezultatima temeljem kojih su prema kriterijima u natječaju ostvarili bodove potrebne za dobivanje stipendije. Poželio im je da nastave biti tako marljivi na ponos svojih roditelja i Općine. Dodao je da će Općina, u skladu sa svojim mogućnostima, ulagati u obrazovanje mladih, učenika i studenata posebno naglasivši da se već za iduću školsku godinu iz Proračuna planira izdvojiti veći iznos nego do sada.

Također je upoznao nazočne da je na sjednici Općinskog vijeća održanoj u studenom, donesena odluka o osnivanju Savjeta mladih Općine Fužine te ih pozvao da se kroz spomenuti Savjet uključe u društveni život.

Svečanosti potpisivanja Ugovora nazočio je predsjednik Općinskog vijeća Slavko Starčević, potpredsjednik Općinskog vijeća Igor Mihaljević i vijećnica Nataša Blažević Starčević.

(kv)