OPATIJA – Sufinanciranje radnih materijala za učenike u školskoj godini 2022./23.

8. srpnja 2022. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Grad Opatija će i u narednoj školskoj godini 2022./23. za učenike osnovne škole osigurati sredstva za nabavku obrazovnih materijala (primarno radnih bilježnica za obvezne predmete) tako što će svi učenici nižih razreda (I.- IV.) dobiti jednokratnu pomoć u visini od 300 kuna, a viših razreda (V.- VIII.) po 500 kuna. Pravo na ovaj oblik pomoći imaju sva djeca s prebivalištem na području Grada Opatije, uz uvjet da barem jedan roditelj također ima prebivalište na području Grada Opatije, a da je škola koju učenik pohađa na području Primorsko-goranske županije.

Za učenike srednjih škola osigurana su sredstva za sufinanciranje troškova udžbenika. Pravo na ovaj oblik pomoći imaju srednjoškolci s prebivalištem na području Grada Opatije koji pohađaju srednju školu u RH. Visina pomoći iznos 750 kuna, a isplaćuje se jednokratno.

Napominjemo da učenici koji ponovno upisuju isti razred, nemaju pravo na ovaj oblik pomoći.

Obrasci zahtjeva bit će dostupni na mrežnim stranicama Grada Opatije u razdoblju od 1. – 30. rujna 2022. Isplata pomoći uslijedit će po obradi svih pristiglih zahtjeva, očekivano početkom listopada.

Roditelji se tako trebaju pobrinuti za narudžbu radnih materijala, a financijska pomoć bit će isplaćena na tekuće račune nakon obrađenih podnesenih zahtjeva.

I ove godine napominjemo da je potrebno, osim ispunjenog zahtjeva dostaviti potvrdu o IBAN-u (koji izdaje banka). Dostava preslike bankovne kartice je prihvatljiva dokumentacija, ukoliko je roditeljima tako jednostavnije, navode iz Grada.

(kv)