OPATIJA – Potpisan ugovor s Rijeka sportom

8. kolovoza 2020. | Kategorija: Sport

Bazeni Kantrida bazen za skokoveOPATIJA / RIJEKA – Grad Opatija i Rijeka sport d.o.o. potpisali su Ugovor o davanju na korištenje sportskih objekata u 2020. godini. Ugovor se odnosi na korištenje Bazena Kantrida, bazena za skokove u vodu i Stadiona Kantrida za treninge i natjecanja opatijskih sportskih klubova, odnosno NK Opatija i Vaterpolo kluba Opatija.

Proračunom Grada Opatije za 2020. godinu osiguran je ukupni iznos od 380 tisuća kuna. Za razdoblje od 01. siječnja do 31. srpnja 2020. godine na osnovi stvarno iskorištenog korištenja objekata Grad će uplatiti iznos od 168 tisuća i 325 kuna. Naime, uslijed mjera za sprječavanje širenja epidemije COVID -19 obim treniranja i natjecanja je bio značajno smanjen. Od 01. kolovoza 2020. godine Rijeka sport će Gradu ispostavljati mjesečne račune naknade za korištenje objekata prema stvarno evidentiranom korištenju u tom mjesecu.Grad se obvezao dostaviti tjedni raspored korištenja objekata, po terminima i korisnicima te pravodobno izvijestiti o svakoj izmjeni toga rasporeda.

Primjerice, najam Stadiona Kantrida za nogometnu utakmicu bez PDV-a iznosi 3 i pol tisuće kuna, pomoćnog nogometnog igrališta za trening 400 kuna, korištenje bazena za vaterpolo utakmicu stoji 2 tisuće i 200 kuna, a za vaterpolo trening 500 kuna.

– Iznimno mi je drago što smo dobrom suradnjom  Grada Opatije i Grada Rijeke usuglasili uvjete za nastavak nesmetanih treninga i natjecanja naših sportaša na bazenu i nogometnom stadionu. Rebalansom proračuna uspjeli smo osigurati potrebna sredstva, naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Ivo Dujmić.

– U ime Rijeka sporta i Grada Rijeke zahvaljujem Gradu Opatiji na poslovnoj suradnji čime smo osigurali normalne uvjete rada NK Opatiji i Vaterpolo klubu Opatija. Opatijskim sportašima želim da se ugodno osjećaju na našim terenima, kao i mnogo sportskih uspjeha, istaknuo je direktor Rijeka sporta Igor Butorac.