OPATIJA – otkrivena bista ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina

20. kolovoza 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje biste Jesenjin ParkOPATIJA – Veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić otkrili su bistu Sergeja Jesenjina.

Biste Sergeja Jesenjina postavljena je u neposrednoj blizini statue Isadore Duncan, u slavu njihove osebujne ljubavi koju su živjeli u burnim dvadesetim godinama 20. stoljeća. Bista je poklon ruske Federacije, dok je autor biste ruski kipar Aleksandr Zvjagin.

 “Iznimno dobri odnosi Grada Opatije i Veleposlanstva Ruske Federacije u RH urodili su i stvaranjem prijateljskih odnosa s ruskim gradom Suzdalom koji smo posjetili prošle godine i s kojim namjeravamo prijateljske odnose i formalno potvrditi. Iako nam je ova godina po svemu nažalost specifična zbog pandemije koronavirusa, već godinama dobri odnosi naših zemalja potvrđuju se i dolaskom brojnih ruskih gostiju u Opatiju, što će se po normalizaciji zdravstvene situacije i nastaviti”, rekao je gradonačelnik Dujmić.

“Vrlo sam sretan što je Jesenjin danas stigao u Opatiju. Želim reći da su odnosi naših dvaju naroda iznimno dobri i suradnički, a i sam sam veliki zaljubljenik u Hrvatsku. Vjerujem da će se naša dobra suradnja i nastavi kroz kulturu i turizam” zaključio je Azimov.

(kv)