OPATIJA – DOŠLI UKLONITI AUTOMOBIL, PA ODUSTALI

26. srpnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

opatija auto terasaOPATIJA – Još od 3. srpnja u Opatiji je moguće vidjeti jedan neobičan prizor na opatijskoj Slatini ispred adrese M.Tita 156. Automobil bez kotača kojim je zabarikadiran ulaz u jedan restoran.

Restoran se nalazi u gradskom prostoru već godinama i koristi terasu čiji su vlasnici stanari zgrade. Svima stanarima, osim jednom, to nije problem pa je blokirao ulaz u gradski poslovni prostor. Grad je zatim pokrenuo postupak sudske zaštite svojih vlasnička prava, kao i pripadajućih prava zakupca gradskog poslovnog prostora. Po tome je Općinski sud u Rijeci, Stalna služba u Opatiji donijela rješenje o: privremenoj mjeri sukladno čl. 346. i 347. Ovršnog zakona kojim tuženiku B.M. iz Opatije nalaže omogućavanje nesmetanog korištenja sjeveroistočnog dijela terase u okviru okućnice zgrade na adresi M.Tita 156. Drugim riječima, auto se mora ukloniti ili će ga ukloniti pravne službe.

Sud je danas 26.srpnja trebao provesti odluku o tome da se parkirani auto ispred restorana na Slatini napokon makne. Ali desilo se nešto u razini Monty Pythona!

Sud popustio pa ga vlasnik automobila nasamario

Grad je uredno prema nalogu suda osigurao prolaz, ali je sud sam odustao jer se pojavio vlasnik automobila i na “majke mi” obećao ukloniti auto. Vlasnik automobila ga je uistinu uklonio s prethodnog mjesta, ali na način da ga je pomaknuo manje od 1 metar! Automobil i dalje ometa ulaz, presuda nije ispunjena, vlasniku prostora i dalje nisu osigurana njegova prava, a sud je ispao jako “ozbiljan”.

Dok traje ova trakavica u Opatiji sezona ide dalje s ovim slučajem koji je sve samo ne lijepa slika našeg turizma. (ZM)