OPATIJA NAJBOLJA HRVATSKA DESTINACIJA U KULTURI I GASTRONOMIJI

4. listopada 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Opatija

Opatija

OPATIJA – Na dodjeli nagrada Dana hrvatskog turizma ovacije su išle Kvarneru, točnije Opatiji i Malom Lošinju! U govoro svim kategorijama dominirala su ova dva kvarnerska bisera.

Lošinj najbolji u zdravstvenom turizmu

Interpretacijski centar otoka Lošinja Nerezinac je dobio nagradu u kategoriji Inovacija. Najbolja putnička agencija proglašenom je Katarina Line iz Opatije. Najbolji Stories hotel proglašena je Alhambra s otoka Lošinja, a treće mjesto je dobio hotel Bevanda iz Opatije. Najbolja destinacija zdravstvenog turizma otišla je Lošinju, dok je druga Crikvenica!

Opatija kao zdravstveni turizam je tu lošije prošla, ali je zato u kategoriji kulture “razvalila”. Opatija je dobila nagradu u vjerojatno najatraktivnijoj kategoriji za Najuspješniju destinaciju kulture i gastronomije u Hrvatskoj, a iza sebe pustila velikane Zagreb i Dubrovnik!

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatija Suzi Petričić istaknula je na dodjeli: Potvrda je to dobrog rada cijele ekipe TZ-a Opatija i Grada Opatija. Veliko je zadovoljstvo što još brojne nagrade odlaze na Kvarner.

Opatija – od spavaonice do grada hrvatskih ekskluziva

Upitali smo za komentar i najzaslužniju osobu za 95% svega što se događa u Opatiji vezano uz kulturu, ravnatelja Festivala Opatija Ernie Gigante Deškovića.

eros ramazzotti“Uvijek je lijepo kada se vidi rezultat uloženog truda. Najveća pohvala vrijednim djelatnicima Festivala koji su najviše zaslužni za uspješno provođenje naših događanja”, bio je kratak i skroman Gigante Dešković, najzaslužniji što je Opatija od grada kojeg su prije samo dvije godine mnogi smatrali spavaonicom a danas je to grad gdje se održavaju hrvatske ekskluzive Erosa Ramazzottija, Diane Krall, Zucchera, itd.

(Zlatko M.)