OMIŠALJ – Zakantajmo skupa

27. lipnja 2022. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

sklad bakar omišaljOMIŠALJ – Slikoviti mali bodulski trg Prikešte ovog je vikenda okupio je brojnu publiku, među kojom se našla i načelnica Omišlja, Mirela Ahmetović. Sam Omišalj, šarmom svog jedinstvenog krčkog ambijenta, idealna je pozornica  i intiman akustični prostor na kojemu je izuzetno ugodno nastupati. Na koncertu su, pored Sklada i zbora Ive Jurjević nastupile i članice Ženskoga pjevačkog zbora KD Bohinj, iz Slovenije. Zadovoljstvo je bilo to veće što se koncert održao nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom svima poznatog mrskog virusa.

Bohinjski zbor, pod ravnanjem Cilke Novoselec, izveo je tipične slovenske skladbe  uglavnom zavičejne tematike, a Sklad je, pod vodstvom dirigentice Nade Matošević,  nastupio s interpretacijama skladbi hrvatskih autora (Kaplan, Ronjgov, Papandopulo) te narodnih iz Međimurja i Dalmacije. Još jednom su pjevačice Sklada zaplijenile pozornost nazočnih zborova i publike: atraktivnim svečanim odorama i još više vrlo kvalitetnim nastupom.

KUD Ive Jurjević se, premda na žalost u nepotpunom sastavu, uz simpatične koreografije predstavio egzotičnom duhovnom narodnom pjesmom iz Ugande, temom iz Male noćne muzike W.A.Mozarta, pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet”, iz mjuzikla Jalta, Jalta, Alfija Kabilja  i završnim kolom iz opere “Ero s onoga svijeta”, Jakova Gotovca,   a sve pod ravnanjem Annamarie Doricich i uz pratnju Luke Španjića na klavijaturama. Koncert je zaključen zajedničkom izvedbom Kabiljove skladbe “To je tvoja zemlja”.

“Nakon koncerta članice Sklada posjetile su Spomen dom krčkog folklora u samom središtu Omišlja. Zanimljiv i sadržajan postav prezentirala je Ines Boban Štiglić, predsjednica Društva za poljepšavanje Omišlja, koja je prije nekoliko tjedana održala stručno izlaganje u sklopu bakarske škole vizualnog dizajna ‘Ba-Haus’. Završila je tako na najljepši mogući način, uz zvuke zborske glazbe, jedna topla, ugodna ljetna večer na Boduliji, a zborovi su se rastali nakon zajedničkog druženja uz večeru i ples u hotelu Adriatic, nagovještavajući i daljnju suradnju”, navode organizatori.

(kv)