OBILJEŽEN DAN GRADA CRESA

4. siječnja 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Cres

Cres

SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN DAN GRADA – U OŠ Frane Petrića održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali samo gradski dužnosnici i vijećnici, čelnici gradskih ustanova, dobitnici priznanja te zamjenica župana Marina Medarić, dok ju je javnost mogla pratiti uživo preko interneta. Iako Dan Grada pada 2. siječnja, na blagdan sv. Izidora, creskog zaštitnika, kako je odlukom Vlade bio Dan žalosti zbog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, obilježavanje Dana Grada održano je drugog dana.

Tradicionalne govore o aktivnostima u protekloj godini i planovima za budućnost održali su predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik Kristijan Jurjako, a okupljene je pozdravila i dožupanica Medarić.
U skladu s višestoljetnom tradicijom Dan Grada prilika je za dodjelu priznanja zaslužnim građanima i udrugama. Ove je godine počasnim građaninom proglašen prof. dr. Nado Bukvić, dr. med., a priznanje Pro Insula dodijeljeno je Snježani Sučić i dr. Lidiji Pohel. Podijeljeno je i 11 zahvalnica: restoranu Sidro i Caffe-Coctail baru Neptun iz Martinšćice, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Cres, kapetanu duge plovidbe Milanu Saganiću, Johannu Winkelmaieru, Goranu Šariću, Blanki Marelić, Lorencu Rigoviću, Antoneli Dunković, Sanji Miočić i Kristianu Uremoviću.
U prigodnoj glazbenoj dopuni programa nastupio je domaći gitarist Filip Flego.