Nogometaši Hiberniana i Rijeke remizirali su 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.

6. kolovoza 2021. | Kategorija: Sport

Hibernian – Rijeka 1:1

Rijeka je povela u 61. minuti. Nakon nekoliko dodira na desnoj strani, Tomečak je ubacio, a lopta je došla do Vukčevića. Lijevi bek Rijeke je ubacio, a Ampem se naklonio glavom i pogodio – 0:1.

Hibernian je uzvratio u 66. minuti. Nakon kornera, odbijanca i obrane Labrovića lopta je došla do Boylea koji je poentirao – 1:1.

U 76. minuti Murić je lijepo prošao, ali udarac sa 16 metara nije bio precizan. U 83. minuti Abass je pokušo s dvadesetak metara, lopta je otišla pored gola.

U sudačkoj nadoknadi velika prilika za domaćina. Mackay se sjurio sam prema golu, ali Labrović je sačuvao mrežu odličnom reakcijom!

Prvo poluvrijeme donijelo je zanimljiv nogometa, pokušaji ubačaja domaćina i udarac Ampema u 12. minuti koji je blokiran u kaznenom prostoru.

U istom ritmu se nastavila utakmica do 23 minute kada je Boyle pucao nakon ubačaja s desne strane, Labrović odličnom intervencijom sačuvao mrežu, a praktički iz iste akcije udarac Murphyja obranio je Labrović.

pp_05082110U 28. minuti Rijeka je uzvratila. Pavičić je sjajno proigrao Vukčevića koji je gurnuo za Ampema u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran. Samo minutu kasnije Ampem je pronašao prostor na dvadesetak metara, ali udarac lijevom nogom otišao je pored gola.

Samo dvije minute kasnije domaćina je ponovo bio opasan po desnom boku. Boyle je opet ubacio, Nisbet se našao u odličnoj situaciji, ali nije dobro zahvatio loptu i Labrović je obranio udarac.

I onda su u završnici obje momčadi imale najbolju priliku.

U 35. minuti Ampem je odigrao u prostor za Vukčevića koji je ušao iza leđa obrane Hiberniana, ali njegov udarac obranio je vratar Macey.

Ipak, najveća prilika pripala je domaćinu. Hibernian je povukao kontru, Stevenson je ušao sam s lijeve strane, primio loptu i otvorila mu se sjajna prilika za udarac. Vratnica je ovoga puta spasila Rijeku.

Domaćin je konkretnije krenuo u nastavak. U 52. minuti Murphy je potegnuo s 20 metara, lopta je otišla preko grede. Četiri minute kasnije Doyle je pobjegao obrani Rijeke, ali udarac s desne strane kaznenog prostora otišao je pored gola.