NIKAKO PA NIKAKO: RIJEKA OPET PORAŽENA U OSIJEKU 1:0

13. veljače 2022. | Kategorija: Sport

Osijek - Rijeka 1:0 (sažetak) - HNK RIJEKASPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od Osijeka 0:1 u utakmici 23. kola Hrvatski telekom Prve lige.

U 85. minuti Labrović je izašao zatvoriti jedan prodor Osijeka, lopta se odbila od Čestića i završila u mreži – 1:0.

Pokazao se to ključan trenutak utakmice u Gradskom vrtu.

Osijek je bio bolja ekipa u prvih 45 minuta. Utakmicu su udarcima s poludistance otvorili Caktaš (2′) i Pavičić (5′).

Domaćin je veliku priliku imao u šestoj minuti. Velika prilika za Osijek, Fućak je izbio pred gol i snažno pucao, Labrović je dovoljno skrenuo loptu da ne završi u mreži. Nakon kornera, Škorić je bio najviši, a udarac glavom otišao je preko gola.

Već u sedmoj minuti nova prilika za bijele. Osijek je ponovo pritisnuo obranu Rijeke i uzeo loptu, Kleinheisler je pucao s 18 metara, Labrović ponovo sjajno brani.

U 18. minuti Bohar je snažno pucao, Labrović odbio. Žaper je pokušao iz odbijanca, ali to je bio lagan zadatak za vratara Rijeke.

Rijeka je lijepu akciju odigrala u 28. minuti. Drmić je probao gurnuti za Murića, malo je nedostajalo da se nogometaš Rijeke nađe sam pred golom Osijeka.

Osijek je još jednom prijetio preko Jurčevića (32′), ali udarac je završio u bloku.

U 34. minuti Prince je ubacio, Drmić je prenio za Vučkića koji je ostao sam pred golom, ali Ivušić je obranio. Iako pomoćni sudac nije označio zaleđe, Vučkić je bio u nedozvoljenoj situaciji.

U 44. minuti U završnici prvog dijela domaćin je tražio kazneni udarac zbog igranja Krešića rukom u kaznenom prostoru. Jović je nakon pregleda VAR-a pokazao da se igra dalje.

U 49. minuti brza kontra Rijeke, ali udarac Vučkića s 18 metara završio je u bloku. Dvije minute kasnije odličnu priliku Pavičiću su otvorili Drmić i Vučkić, ali udarac s ruba kaznenog prostora išao je ravno u ruke vratara Ivušića.

Osijek je u nastavku prijetio u 57. minuti. Bohar je pokušao iznenaditi Labrovića, vratar Rijeke bio je siguran.

U 74. minuti velika prilika za Osijek, udarac Kleinheislerea s 18 metara, Labarović je skrenuo u korner.

U 83. minuti Pavičić je ubacio iz slobodnog udarca, Krešić je pucao glavom, ali Ivušić je siguran.