NIJE SVE BAJNO: MNOGI STANOVNICI KRKA TEŠKO ŽIVE, KREĆU POKLONI POMOĆI

17. ožujka 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

pomoć humanitarnaOTOK KRK – Tamara Žic i Marinka Margan  povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, 15. i 16. ožujka 2018. godine, posjetit će najugroženiju skupinu svojih sumještana.

Tom će im se prigodom uručiti 49 poklon paketa, od čega većinu čine oni izdašniji, obiteljski vrijedni 400,00 kn, dok ostatak otpada na one nešto slađe, dječje, pojedinačno vrijedne 150,00 kn, s time da korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon paketa, do prvospomenutog iznosa, mogu odrediti sami. I dok će mališane pored ostalog razveseliti slatkiši, grickalice i slatki napici, obiteljski paket obiluje mnogim korisnim namirnicama i higijenskim potrepština, što će zaista dobro doći svakom domaćinstvu.

Osim što će se prigodnim paketima obradovati korisnike gradskog Socijalnog programa u ovo predblagdansko vrijeme neće se zaboraviti ni Krčani koji su zbog najrazličitijih životnih okolnosti, Rješenjem Ministarstva rada i socijalne skrbi Republike Hrvatske, smješteni u udomiteljskim obiteljima ili ustanovama socijalne skrbi izvan našeg otoka. Kako, nažalost, nemaju nikoga tko bi se o njima financijski brinuo, Socijalno vijeće tako je odlučilo da se dvama udomljenim mališanima i dvjema odraslim osobama smještenim u ustanovama pomogne jednokratnim novčanim pomoćima pojedinačno vrijednom 500,00 kn.

Uz sve to, više od stotinu najstarijih članova udruga umirovljenika Grada Krka i Poljica-Šotovento također će dobiti prigodne poklon-pakete, za što je na nivou ove godine (uzimajući u obzir i božićno-novogodišnje aktivnosti), temeljem nedavno zaključenog Natječaja za financiranje javnih potreba u 2018. godini, osiguran budžet od 25.000,0 kn, s time da će se uz to vezane posjete realizirati u organizaciji vodstva spomenutih, itekako vitalnih, udruženja.

I za kraj, ističemo kako je osobama s navršenih 80 godina života koje imaju prebivalište na području Grada Krka, a nisu članovi niti jedne od prethodno spomenutih udruga, također osiguran poklon bon u vrijednosti od 120,00 kn. Isti se može preuzeti u uredu Odsjeka za društvene djelatnosti smještenom na drugom katu upravne zgrade Grada Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2), i to sve do 23. ožujka ove godine, svakim radnim danom tijekom redovnog radnog vremena, ali uz obvezno predočenje osobne iskaznice. Taj se bon, potom, može realizirati u Trgovini Krk koja se nalazi nadomak kružnog toka u samom centru grada Krka. (kv)