NIJE DOBRO – NOGOMETAŠI RIJEKE PORAŽENI OD OSIJEKA 2-0

21. veljače 2021. | Kategorija: Sport

rijeka osijekSPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od Osijeka 0:2 u utakmici 22. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je nastavila negativan niz i doživjela peti uzastopni poraz u Gradskom vrtu.

Osijek je prvu priliku imao u petoj minuti.  Silva je ubacio s desne strane, Miloš je pucao glavom, lopta se odbila od vratnice, Mierez je bio blizu, ali obrana Rijeke uspjela je očistiti opasnost.

Rijeka je uzvratila u desetoj minuti Jednu dugu loptu, Andrijašević je prebacio glavom za Lončara koji se sjurio prema golu. Lončar je pucao s ruba 16 metara, ali Ivušić je obranio.

Idući pokušaj domaćina stigao je u 19. minuti. Kleinheisler je pucao glavom, lopta je išla ravno u Nevistića.

Rijeka je imala dobru situaciju u 21. minuti. Lončar je sjajno odigrao loptu za Kulenovića, ali Ivušić je istrčao s gola i na vrijeme otklonio opasnost.

I onda je stigao gol Osijeka u 25. minuti. Jugović je izveo korner, Škorić je pucao glavom, a Mierez je ostao sam pred golom i skrenuo loptu u mrežu

Rijeka je imala dobru situaciju već u 26. minuti, ali udarac Čerina s dvadesetak metara nije bio precizan.

U 53. minuti Žaper je odlično ubacio, Kleinheisler je natrčao, ali udarac je otišao preko gola. Nekoliko trenutaka ranije udarac Silve završio je u bloku.

U 67. minuti Čerin je ubacio iz slobodnog udarca, Kulenović je zahvatio loptu glavom, ali nije bilo opasnosti za gol Osijeka.

Priča je završila u 70. minuti. Velika pogreška Nevistića koji je, umjesto ispucavanja lopte, istu pokušao smiriti. Pogrešku je iskoristio Mierez i poslao loptu u praznu mrežu – 2:0.

  15:00  21.02.2021.  Gradski vrtOsijek
  8 °C  sunčano  0  Duje Strukan (Split)

1:0 Mierez (25′)
2:0 Mierez (69′)

RIJEKA: Pavičić
 

OSIJEK: Ivušić, Silva (od 79′ Jurčević), Kleinheisler (od 79′ Pilj), Mierez, Brlek (od 12′ Jugović), Žaper, Škorić, Lončar, Bohar (od 71′ Erceg), Miloš, Cheberko
RIJEKA: Nevistić, Tomečak (od 77′ Pavičić), Escoval, Galović, Arsenić, Vukčević (od 72′ Štefulj), Mudražija, Čerin, Lončar (od 57′ Drmić), Kulenović (od 72′ Menalo), Andrijašević (od 77′ Murić)