NEKA UČKA BLISTA – Zelena čistka Veprinac – Učka

30. ožujka 2022. | Kategorija: Bijela kronika

Zelena čistka Veprinac – Učka u organizaciji MO Veprinac-Učka, Kulturnog društva Leprinac i DVD-a Učka održana je drugi put zaredom, u subotu 26. ožujka. Ekološkoj se akciji odazvalo više od 40 volontera, mještana Veprinca i članova Udruge „Za bolji život“.

Očistili su područje uz glavnu prometnicu Veprinac-Učka te pojedine pozicije u šumi, na kojima su nesavjesni građani bacili krupni otpad. U akciji je prikupljeno oko 25 tona otpada. Bilo je tu svega, od kućnog otpada, televizora, wc školjki, automobilskih guma, raznih plastika… Djelatnici Komunalca i Sekundara su na kraju akcije pokupili prikupljen otpad, na čemu im organizatori zahvaljuju.

–  U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je više od 30 tona otpada te možemo zaključiti da se situacija donekle popravila vezano uz odnos građana prema prirodi. U svakom slučaju, naše akcije imaju smisla. Apeliramo i molimo sve građane da ne bacaju smeće kraj ceste i u šumu, poručila je predsjednica VMO Veprinac – Učka Zorica Sergo.

Za zbrinjavanje krupnog otpada prema odluci Grada Opatije svako kućanstvo može naručiti „građevinsku vreću“  od 3 m3 (za krupni otpad i zelenilo dva puta godišnje), a za elektornički otpad možete pozvati tvrtku koja vam na „kućnom pragu“ isti preuzme. Što se tiče kućnog smeća koje nesavjesni građani bacaju kraj ceste ili u šumu,  uz pomoć komunalnog redarstva Grada Opatije i pojačane nadzore tome ćemo stati na kraj, odlučni su organizatori ekološke akcije.

(opatija.hr)