Nedozvoljeno glisirali na manje od 300 metara od obale

4. srpnja 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

gliserKVARNER – Kao i svake turističke sezone, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano postupaju u cilju ostvarivanja veće sigurnosti na moru radi čega pojačano nadiru nautičare, ali i plivače.

Tako je od prošlog ponedjeljka, 26. lipnja do danas zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano sankcionirala 17 stranih državljana.

Naime, spomenuti su zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Krka, Lošinja i Raba te jednom u akvatoriju Cresa.
U prekršaja zatečeno je deset državljana Njemačke, dva slovenska državljanina te državljani Cipra, Nizozemske, Češke, Austrije i Belgije.

I ovom prilikom, policija poziva na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost na moru..

Podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dozvoljeno plivanje  do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona.