NAJVEĆI OVOGODIŠNJI METAL SPEKTAKL U HRVATSKOJ – SVJETSKI POZNATI SABATON NA LJETNOJ POZORNICI U OPATIJI

4. ožujka 2022. | Kategorija: Hrvatska

SABATON PRESS 02SABATON, jedan od najpoznatijih svjetskih metal sastava 19. kolovoza 2022. godine dolazi na Ljetnu pozornicu u Opatiju!

Sabaton, švedski power metal sastav, osnovan 1999. godine u Falunu, smatra se jednim od najboljih suvremenih sastava svojeg žanra koji uredno nastupa kao headliner na velikim svjetskim rock festivalima. Tematika pjesama im je bazirana na povijesnim bitkama i tijekom godina stekli su kultni status koji potvrđuju svakim nastupom za koji se uredno traži ulaznica više.

Sabaton je dobro poznat hrvatskoj publici –  nakon nekoliko nastupa u Zagrebu, zavidan status koji već uživaju u Europi stekli su i u Hrvatskoj. Jedan su od sastava koji imaju najvjernije fanove koji se broje u milijunima širom svijeta – što nije neobično, jer su njihovi koncerti pravi spektakl s izuzetnom atmosferom. Pored toga, Sabaton je svoj glazbeni put podignuo na višu razinu razvivši povijesne presjeke tema svojim pjesama što je postao zaseban fenomen koji oduševljava stotine tisuća ljudi širom svijeta.

Sabaton je svirao koncerte s velikanima poput Iron Maiden, a najveći nastup dosad imali su na „Przystanek Woodstock Festival“ gdje su nastupali pred nevjerojatnih pola milijuna ljudi!

 Svakim od svojih dosadašnjih albuma „Primo Victoria“, „Attero Dominatus“, „Metalizer“, „The Art of War“, „Coat of Arms“, „Carolus Rex“, „Heroes“, „The Last Stand“, „The Great War“ oduševljavaju glazbenu kritiku i stječu sve veću popularnost širom svijeta, a upravo 2022. godine izlazi njihov novi album „The War to End All Wars“!

 Ovog ljeta, kao hrvatska ekskluziva, Chris Röland, Hannes Van Dahl, Joakim Brodén, Pär Sundström i Tommy Johansson nastupaju u kamenom ambijentu divne Ljetne pozornice u Opatiji u sklopu svoje velike europske turneje „The Tour To End All Tours“ gdje će promovirati novi album, ali i svirati sve svoje dosadašnje hitove čime je osigurana večer za pamćenje!

 Tijekom iste večeri, kao uvertira prije Sabatona, kako bi nas zagrijali prije moćnih Šveđana, na Ljetnoj pozornici nastupit će još jedno glazbeno iznenađenje koje će dodatno oduševiti publiku. Ali, kao i sva iznenađenja, ime predgrupe će biti naknadno najavljeno.

 Početak koncerta je u 21 sat. Cijena ulaznice u pretprodaji do 30. travnja iznosi 260 kuna, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i Foto Reviji, u Matuljima u Newsound agenciji, te online na www.mojekarte.hr