Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg u Vrbovskom – vozačici

15. ožujka 2023. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 60 lakših prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 123.250 eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i jedan strani državljanin te tri alkoholizirana vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 255 vozača, od kojih je kod njih 38 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 14 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a sedam u dobi od 18. do 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg  izmjerena je u 8. ožujka na području Vrbovskog 41-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Citroen, ogulinskih registracijskih oznaka. Spomenuta vozačica je isključena iz prometa i zadržana u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Protiv 41-godišnje vozačice, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je podnijela optužni prijedlog kojim se nadležnom sudu predlaže izricanje novčane kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone