Najavljena Dječja karnevalska povorka i brojni karnevalski programi

22. siječnja 2024. | Kategorija: Bijela kronika

Još samo nekoliko dana i šarenilo maškarica ispunit će glavnu gradsku šetnicu i napuniti sve posjetitelje pozitivnom energijom i izmame im osmijeh na lica. U bogatom karnevalskom tjednu očekuje nas puno smijeha, dobre zabave i uvijek dobro došle rekreacije.

Voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Marko Mikašinović, najavio malo finale Riječkog karnevala, Dječju karnevalsku povorku. Gotovo 6.000 maškarica u 63 grupe 27. siječnja u 13 sati pokazat će šarenilo maski koje su se vrijedno izrađivale tijekom cijele godine. Prije početka povorke, na pozornici na Korzu sve prisutne zabavljati će Male Tratinčice i Tratinčice, Prve riječke mažoretkinje i Kim Verson. I ove godine Dječju karnevalsku povorku predvodit će Meštar Sandi uz novu Kraljicu Riječkog karnevala Saru Đukić. Svi posjetitelji mališane će pratiti i putem pozornica postavljenih na trasi s kojih će voditelji najavljivati grupe malih maškara – Tomislav Škulj na Trgu Republike Hrvatske, Robert Ferlin na Korzu, Nina Dukić Srok u Scarpinoj,  Maja Stepančić na Jelačićevom trgu i Davor Jurkotić u Exportdrvu. Svi gledatelji moći će se i sami maskirati jer će ponovno duž centra grada biti postavljeni punktovi za oslikavanje lica, a  za sve one koji se neće moći pridružiti na Korzu, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili putem livestreama na službenim stranicama Turističke zajednice grada Rijeke na adresi www.visitrijeka.hr ili YouTubeu.

Druga najavna pressica Riječkog karnevala

Već tradicionalno za vrijeme Riječkog karnevala imamo Dane smijeha u Karnevalu u sklopu kojih ćete moći uživati u tri predstave, CABAres, CABArei 24. siječnja, Best of Lajnap 7. veljače i Škola za ljubavnike 13. veljače. Sve predstave počinju u 19.30 sati. Jasna Birkić, stručna suradnica za promidžbu i promocija tvrtke Aplauz, pozvala je sve da dođu na predstave, jer nam zasigurno smijeha u Karnevalu neće nedostajati.

Triatlon klub Rival i Torpedo Runners u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke u nedjelju 4.2.2024., s početkom u 10 sati, u sklopu Riječkog karnevala organiziraju “Torpedo Carnival Run“ ujedno i 8. kolo “Zimske Lige – Igor Malešević. U skladu s petim godišnjim dobom trkači su pozvani, ovaj puta maskirani, protutnjati Molo Longom i osvojiti nagrade ne samo za trčanje nego i maštovitost, kreativnosti i originalnost. Prijave su online, a podizanje startnih brojeva na Molo Longu kreće od 9 sati, gdje će se za dobru glazbu pobrinut DJ Tuni, a start će biti točno u 10 sati. Nagrade najbržim trkačima, ali i najboljim maskama, u 11 sati uručit će Kraljica Riječkog karnevala Sara i Meštar Sandi. Ova utrka, ovaj događaj, namijenjen je svima bez obzira na dob i trkačku formu. Predsjednik Triatlon kluba Rival Miroslav Marić pozvao je sve ljude dobre volje da dođu, trče i budu što žele!

Meštar Sandi najavio je Dječju karnevalsku povorku kao jednu od najljepših, najveselijih, najšarenijih manifestacija Riječkog karnevala i pozvao je sve da dođu na riječki Korzo ovu subotu da vide svu veselu dječicu koja ostave svoja srce što je i dokaz da nema straha za očuvanje tradicije i nastavak Riječkog karnevala.