Nagrada „Bernardo Bernardi“ Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHub

31. ožujka 2019. | Kategorija: Bijela kronika

RiHub_JureŽivković-887x600RIJEKA – Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2018. godinu dodijeljena je Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHuba.

Ana Boljar i Ida Križaj Leko pretvorile su RiHub (Ex-Bernardi) u novi riječki kulturni i društveni hub koji daje priliku svima zainteresiranima da se uključe u projekt Rijeka 2020. RiHub je projektiran kao otvorena prostorna co-working platforma, a prostor formira sedam prostornih segmenata: Dnevni boravak, Kafe, Prolaz, Parter (nekonvencionalni radni prostor s potencijalom prihvaćanja povremenih izvedbenih događaja), Galerija (klasični uredi s radnim međuprostorima), Učionica i Podrum (prostor za izlaganja i audio/video eksperimentiranja) koji se međusobno preklapaju i nadopunjuju te omogućavaju 24/7 režim korištenja. Građevinske i interijerske intervencije, kao i izbor namještaja i kolorita, stvorile su iznimno fluidan prostor, osobito uspješno interpolirajući galeriju u centralni izložbeni prostor RiHuba.

Radove “Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini” ocjenjivao je stručni žiri koji je ove godine bio sastavljen od međunarodnih gostiju, a to su Maruša Zorec (Slovenija), Pippo Ciorra (Italija) i Vedran Mimica (SAD), kao i domaćih članova Stručnog savjeta UHA-e, a to su Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica.

Nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u protekloj godini uručena su na otvorenju “Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini“. Izložba u prostoru zgrade bivšeg IVEX-a na adresi Delta 5 je otvorena u koprodukciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), Društva arhitekata Rijeka (DAR), DeltaLaba (Sveučilište u Rijeci) te programskog pravca Slatko i slano koji se realizira u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Izložba se može pogledati do 28. travnja.