NA MOSTU HRVATSKIH BRANITELJA U RIJECI – Položeni vijenci povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

6. kolovoza 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Delegacija Grada Rijeke položila je vijence povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Delegaciju su predvodili zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan i Goran Palčevski, a vijenci su položeni u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom groblju Drenova kao i kod središnjeg križa na groblju Drenova, zatim na Mostu hrvatskih branitelja na Delti te na spomenik poginulim braniteljima na groblju Trsat.

Zamjenica Krpan čestitala je sugrađanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i istaknula kako je pobjeda koja se na današnji dan obilježava velika pobjeda za Hrvatsku, kao i za Rijeku, te je čestitala i hrvatskim braniteljima njihov dan. „Nama koji smo danas ovdje ostaje moralna obveza čuvati domovinu i biti zahvalni svim ljudima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Vjerujem da smo proslavu Oluje i ove godine u Rijeci dostojanstveno obilježili i zahvale idu svima koji su sudjelovali u organizaciji. Zajedno smo bili u ratu, zajedno smo sada i u miru i Grad Rijeka zajedno s Primorsko-goranskom županijom podržava rad svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata“, istaknula je Krpan.

U spomen na sve poginule hrvatske branitelje vijence je položila i delegacija Primorsko-goranske županije predvođena županom Zlatkom Komadinom koji je istaknuo kako je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti dan ponosa i slave svih građana te kako se treba prisjećati svih onih koji su za domovinu dali svoj život.

Počast su odali i pripadnici različitih političkih stranaka koje djeluju u Rijeci kao i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prema riječima predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“, Perice Prpića ovaj praznik najvažniji je praznik u Republici Hrvatskoj. „Na današnji dan trebamo svi slaviti i biti ponosni jer slavimo dan kojim je Hrvatska postala punopravna i slobodna zemlja oslobođena od agresora i drago mi je da smo ovdje svi zajedno, predstavnici braniteljskih udruga kao i predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i svih okolnih gradova i općina“, zaključio je Prpić.