MORANJAK: DOMAĆI KLUBOVI ŠTEDE DINAMO KAKO BI IGRAO LAKŠE EUROPU?

11. prosinca 2019. | Kategorija: Sport

novac nogomet loptaNeregularno prvenstvo, tko će se žaliti? 

 Piše: Zlatko Moranjak

Već smo navikli da se zagrebački klub Croatia, Građanski ili danas Dinamo protežira na sve načine: od financiranja do sudačke organizacije pa i do same politike. Kad smo mislili da je sve to u manjoj mjeri izjava trenera Varaždina Luke Bonačića daje nam novu sliku na prvenstvo koje je u toku. Naime on izjavljuje: “Rekao sam svojim igračima da na Dinamo ne idu grubo zbog Cityja” (Index.hr). 

E, pa sad mi objasnite zašto protiv ostalih klubova  mogu igrati agresivno i grubo, a protiv Dinama ne? Da li je onda prvenstvo HNL 2019/2020 regularno zbog Dinamove Lige prvaka?  

Utakmicu protiv Hajduka Dinamo je pomaknuo  da bi se igrači  više odmarali, Varaždin ne igra agresivno, a utakmica sa Rijekom odgođena! Znači da cijela liga i svi klubovi igraju pro forma da bi Dinamo igrao i nešto zaradio u Europi pa da uvijek može biti prvak. 

U kojoj to ligi u europi klubovi tako funkcioniraju? Pročitajte raspored Livepoola ili bilo kojeg drugog kluba pa čete vidjeti da svi idu na “nož” protiv njih i da se utakmice ne odgađaju. 

Možda će Varaždin u subotu igrati malo grublje u Rijeci. Za mene je ovo prevenstvo neregularno! Tko će se žaliti od klubova? Hoće li se uopće itko žaliti?