Mladi Opatijac Aleks Prpić pobjednik je nagradnog natječaja za mlade Žmergov lokalnog info-centra za mlade

9. lipnja 2021. | Kategorija: Bijela kronika

Imamo pobjednika natječaja za mlade “Zeleni life-hack!” | TeklićMladi Opatijac Aleks Prpić pobjednik je nagradnog natječaja za mlade  – Žmergov lokalnog info-centra za mlade 

Opatija –  Sa svoje dvije prijave na natječaj, mladi Opatijac Aleks Prpić oduševio je organizatore natječaja i postao pobjednik nagradnog natječaja za mlade “Zeleni life-hack” organiziranog kroz Žmergov lokalni info-centar za mlade (ŽLICA). 

Natječaj je bio namijenjen mladima od 15-30 godina koji žive, rade i školuju se u Opatiji, a kroz koji senastojalo promovirati vještine i trikove koji olakšavaju naš svakodnevni život, a pritom su u duhu “zerowaste” pokreta, odnosno pridonose zaštiti okoliša. Mladi su se za sudjelovanje u natječaju trebalipohvaliti svojim “uradi sam” (do-it-yourself)vještinama i kroz fotokolaže ili kratke video uratke tih trikova ući u utrku za električni romobil. 

Svoje zero waste ideje, Aleks je pretočio u dva kvalitetna kratka videa s jednostavnim uputama za izradu dvije zanimljive ideje ponovne upotrebe filtera za kavu i boce za šampon u kućnoj radinosti. Videi objavljeni na njegovom YouTube kanalu prikupili su gotovo 500 pregleda u svega jedan dan. Dokaz je to da je itekako zadovoljio kriterije natječaja i da je pobjeda otišla u prave ruke. 

Njegove pobjedničke video uratke pronađite na sljedećim poveznicama i uvjerite se sami: 

ZW – Reusable coffee capsules – http://bit.ly/reusablecoffeecapsulesZLH 

ZW – Shampoo bottle – http://bit.ly/ShampoobottleZLH 

Natječajem za mlade obilježili smo dva važna datuma – Europski tjedan mladih koji je od24.-30.5.2021. progovarao o temi angažiranja i zalaganja mladih za budućnost, dok smo kroz Svjetskidan zaštite okoliša, izradom foto kolaža i video o ponovnoj upotrebi, poticali mlade na ekološkuosviještenost i djelovanje na području zaštite okoliša. 

Druženje s pobjednikom i primopredaja nagrade održat će se u subotu, 12. lipnja 2021. u 10 sati naMrkatu gdje će se nalaziti info štand Žmergovog lokalnog info-centra za mlade. Na info štandu će sepredstaviti aktivnosti za mlade Udruge Žmergo čime se udruga uključuje u manifestaciju Daniotvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Šušur na Mrkatu upotpunit će i dugoočekivano lipanjsko izdanje Ekološkog sajma Opatija nakonpauze zbog epidemije koronavirusa. 

Natječaj je proveden kroz projekt Žmergov info-centar za mlade (ŽLICA) koji se provodi uz financijskupotporu Grada Opatije.