MIMA DONIRA UDRUGE I AZILE ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA

16. prosinca 2021. | Kategorija: Bijela kronika

mačkaKVARNER – Namještaj Mima već četvrtu godinu zaredom donira udruge i azile za zaštitu životinja na području Hrvatske. Ova, sada već tradicionalna ali prije svega lijepa i hvalevrijedna inicijativa, započela je još 2018. godine iz želje da pomogne i olakša onima koji se nesebično brinu i pomažu malim četveronožnim stvorenjima koja nas uveseljavaju i čine našu svakodnevicu radosnom.

Namještaj Mima tradicionalno započinje darivanje na Međunarodni dan prava životinja koji se obilježava 10. prosinca kako bi se ukazalo da životinje imaju jednaka prava, kao i ljudi te ne smiju biti diskriminirana, potlačena i žrtvovana u korist ljudima.

Prethodnih je godina Mima donirala 12 udruga, azila i skloništa iz svih krajeva Hrvatske u ukupnom fondu od 30.000 kuna. Donacijama su tako kroz godine razveselili i poduprli u njihovu djelovanju Udrugu Ruka šapi (Pula), Šinterice dobrog srca (Koprivnica), Kitten safe house (Rijeka), Zadarski azil (Zadar), Udrugu prijatelja životinja Vis Vitalis (Rijeka), Udrugu HappyEnd (Pazin), Udrugu House of Paws (Osijek), Udrugu Šibenske šape (Šibenik), Udrugu Pobjede (Osijek), Udrugu Rocco (Vinkovci), Azil Žarkovica (Dubrovnik) i Udrugu S-PAS (Marija Gorica).

Prosinac je vrijeme darivanja, a ove godine Namještaj Mima povećala je svoj fond doniranja udruga, azila ili skloništa za zaštitu životinja te će donirati njih pet sa 2.500 kuna, a ukupan fond iznosa donacije iznosi 12.500 kuna. Ovim putem Namještaj Mima poziva sve udruge i zainteresiranu javnost da se uključe u ovu humanitarnu inicijativu putem njihove službene Facebook stranice do 23. prosinca te nominiraju one koji vrijedno rade na tome da uljepšaju život napuštenim životinjama i pruže im novu šansu, navode iz Mime.

(kv)