MILENIJSKA FOTOGRAFIJA – RAB OTOK SPORTA

13. lipnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
  • ZAJEDNO SMO EUROPSKI OTOK SPORTA!!!

ZAJEDNO SMO EUROPSKI OTOK SPORTA!!!


Novouređenom Igralištu malih sportova u Palitu snimljena milenijska fotografija kako bi se obilježio Dan Grada Raba, Dan sporta i titula prvog EUROPSKOG OTOKA SPORTA.

Uzimajući u obzir podatak da se sportom na otoku aktivno bavi oko 20% stanovništva, dok je njih 16% učlanjeno u neku od sportskih udruga i klubova, čiji članovi redovno treniraju i nižu uspjehe te promiču bavljenje sportom, Rab opravdano i s ponosom nosi titulu prvog EUROPSKOG OTOKA SPORTA.

Tim su povodom, u danima obilježavanja svoga Dana, okupljajući velike i male sportaše, učenike osnovne i srednje škole, kao i najmlađe otočane, vrtićare DV „Pahuljica“, Grad Rab, POU i DV „Pahuljica“ odlučili ovjekovječiti naslov Grada i otoka sporta snimanjem milenijske fotografije u kojoj je sudjelovalo 600-tinjak učesnika.

Budući da je svibanj mjesec u kojem se intenzivnije promiču zdravlje i zdravi stilovi života, i djelatnici rapske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije su nakon provođenja javnozdravstvene akcije “ Hodanjem do zdravlja” dali podršku zajedničkom fotografiranju.

U ime organizatora, Grada Raba, POU i DV “Pahuljica” još jednom veliko HVALA svima koji su se odazvali pozivu!

Ova će fotografija predstavljati Rab kao otok duge sportske tradicije koji promiče zdravo i aktivno odrastanje i život na sretnom i zdravom otoku.

VIDEO POGLEDAJTE NA: https://youtu.be/n0LvQEbuvZw