Međunarodno natjecanje u sinkroniziranom plivanju 22. Primorje synchro cup

19. lipnja 2023. | Kategorija: Sport

U organizaciji Kluba sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Maris“ na Bazenima Kantrida ovog vikenda održano je međunarodno natjecanje u sinkroniziranom plivanju 22. Primorje synchro cup.

Primorje synchro cup, međunarodno je natjecanje za seniore, juniore i mlađe juniore, jedino natjecanje u Hrvatskoj na službenoj Len listi natjecanja. U sklopu natjecanja, održava se i državno prvenstvo za mlađe juniore. Natjecanje je okupilo 31 ekipu iz 11 zemalja (klubove i reprezentacije iz Austrije, Engleske, Amerike, Češke, Mađarske, Švedske, Švicarske, Bugarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske). Iznimno veliki broj natjecatelja, čak 350, natjecao se u disciplinama solo, duet, mix duet, tim, kombinacija i akrobatska rutina.

22. Primorje Synchro Cup

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i gradonačelnika Marka Filipovića, koji je prisustvovao svečanom otvaranju takmičenja. Već tradicionalno natjecanje predstavlja veliku promociju kako za sinkronizirano plivanje i klub „Primorje Aqua Maris“, tako i za Rijeku i riječki sport.

Podršku organizaciji natjecanja pružili su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Riječki sportski savez, Zajednica sportova PGŽ, Rijeka sport, Športsko društvo Primorje 08 te generalni sponzor, Jadran Galenski laboratorij.

Po završetku prvenstva, plivačice Primorje Aqua Marisa kreću sa pripremom Završne revije. Tema ovogodišnje završne revije, koja će se održati u četvrtak, 13. srpnja je Elvis, čiju će ulogu preuzeti će Dino Antonić.

22. Primorje Synchro Cup(foto: KSP Primorje Aqua Maris)