MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA CACIB 2017.

22. veljače 2017. | Kategorija: Bijela kronika

psiBIJELA KRONIKA – Nakon iznimno posjećenih međunarodnih izložbi pasa održanih u protekle tri godine, Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, u subotu 25. i nedjelju 26. veljače ponovno organizira Međunarodnu izložbu pasa CACIB u Centru Zamet i na trgu ispred Centra.
Program održavanja Međunarodne izložbe pasa CACIB 2017. na konferenciji za medije najavili su predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka Igor Dokoza, dopredsjednica Sportskog kinološkog kluba Rijeka Mirjana Krstić Arbanas i voditeljica razvoja proizvoda u Turističkoj zajednici grada Rijeke Ines Boban Štiglić.

U dva izložbena dana u Centru Zamet bit će izloženo oko 1700 pasa, predstavnika 116 pasmina, čiji izlagači dolaze iz 23 zemlje. I ove će godine biti moguće vidjeti neke od rijetkih pasmina, poput majmunskog pinčera, boseškog ovčara, japanskog španijela, porculanskog goniča i mnogih drugih. Četveronožne ljubimce ocjenjivat će 13 istaknutih kinoloških sudaca iz Hrvatske i inozemstva.

Otvorenje Izložbe bit će u subotu 25. veljače u 9.30 sati, ocjenjivanje će uslijediti u 10 sati. Revijalni dio, gledateljima možda najatraktivniji, bit će u 15 sati. Raspored događanja u vidu ocjenjivanja i revije isti je i za nedjelju 26. veljače.

Ulaznica na CACIB 2017. za djecu je besplatna, dok za odrasle stoji 10 kuna. Sav prihod od ulaznica bit će doniran udruzi Veliko srce malom srcu.

Svakako valja napomenuti kako će se u subotu 25. veljače dodjeljivati i Cruft’s kvalifikacija, a psi koji osvoje ovu kvalifikaciju imat će pravo sudjelovati na najvećoj svjetskoj izložbi pasa Cruft’s koja se održava u Birminghamu u Engleskoj.

Zbog održavanja Međunarodne izložbe pasa, na području Zameta doći će do izmjene režima prometovanja u ulicama Ivana Zavidića, Bože Vidasa i Ante Pilepića, pa organizatori mole građane za razumijevanje.

„Zahvaljujem se svima koji su pomogli u organizaciji ove izložbe, posebno Gradu Rijeci kao glavnom pokrovitelju i gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu koji nam je uvijek pomagao i za nas imao razumijevanja“, poručio je predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka Igor Dokoza.

Voditeljica razvoja proizvoda u Turističkoj zajednici grada Rijeke Ines Boban Štiglić poručila je kako je ovo veliki događaj za naš grad, ali i dobra promidžba Rijeke u vrijeme predsezone. Također, napomenula je kako su za ovaj nadolazeći vikend popunjeni riječki smještajni kapaciteti, s obzirom na to da će u nedjelju 26. veljače biti održana i Međunarodna karnevalska povorka.