MATULJI – 5,2 milijuna kuna vrijedna energetska obnova osnovne škole pri kraju 

8. lipnja 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Matulji ŠkolaMATULJI – Radovi na energetskoj obnovi osnovne škole u centru Matulja privode se kraju, očekuje se dovršetak svih radova do kraja lipnja 2020. godine.

Načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković istaknuo je kako ukupna vrijednost energetske obnove iznosi 5.167.245,00milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 1.817.723,25milijuna kuna, a sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 1.579.135,00 kn. Općina Matulji je u protekle dvije godine osigurala preko 7,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske obnove područnih škola i dječjih vrtića u Velom Brgudu, Jušićima i Rukavcu, općinske zgrade te osnovne škole Dr. A. Mohorovičić u Matuljima koja je ujedno i najveći projekt energetske obnove javnih zgrada u našoj općini.

Izvođač radova na energetskoj obnovi osnovne škole u Matuljima, X.O.A. Gradnja d.o.o. iz Rijeke ovih dana radi na pripremi podloge za postavu završnog sloja ETICS toplinsko-fasadnog sustava na sve vanjske zidove objekta te se privode kraju radovi na sanaciji krovišta uz ugradnju toplinske izolacije.

Voditeljica projekta Astra Gašparini navodi da će zahvaljujući provedenim mjerama energetske obnove, zgrada osnovne škole po završetku radova ostvarivati uštedu energije za grijanje i hlađenje više od 72%, što je ujedno bio i glavni cilj cjelokupne obnove najveće osnovne škole u Općini Matulji. Osim uštede u potrošnji energije provedbom mjera energetske obnove stvoriti će se puno kvalitetniji uvjeti za rad uz znatno smanjenje troškova za održavanje zgrade i produženje vijeka trajanja osnovne škole.

(kv)