MARTINA MAJERLE I KLAPA TIĆ ZAJEDNO NA MELODIJAMA ISTRE I KVARNERA

3. rujna 2020. | Kategorija: Bijela kronika, Kultura, Zabava & showbiz
Martina Majerle Foto: © Ivor Mažar

Martina Majerle
Foto: © Ivor Mažar

BIJELA KRONIKA – Uspješna kvarnerska pjevačica Martina Majerle koja je tijekom karijere ostvarila brojne zapažene nastupe s nekim od najpoznatijih glazbenih imena u zemlji i regiji, i nagrađivana tribaljska klapa Tić prvi put će se zajedničkim snagama predstaviti na festivalu Melodije Istre I Kvarnera u subotu 5. rujna u Rijeci, a prijenos možete pratiti izravno na Hrvatskoj radioteleviziji. Na Trgu riječke rezolucije predstavit će se pjesmom »Dajen ti besedu« za koju glazbu i aranžman potpisuje poznati skladatelj Robert Grubišić, a čakavske stihove uspješni tekstopisac Robert Pilepić.

Pjevačica kojoj će ovo biti četvrti samostalni nastup na MIK-u time će zaokružiti iznimno uspješno festivalsko ljeto. Naime, krajem kolovoza ostvarila je izniman uspjeh na festivalu Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku osvojivši kao debitantica prestižnu treću nagradu žirija u jakoj konkurenciji. Tom je prilikom izvela skladbu “Volin kad si tu” čiju glazbu I aranžman potpisuje Duško Rapotec– Ute, a stihove Marina Cetina. 

Klapa Tić iz Triblja također bilježi brojne nagrađivane i uspješne suradnje, kao i samostalne nastupe, a na ovogodišnjem MIK-u nastupit će još i sa četverostrukim pobjednikom festivala,  Josom Butorcem.

Klapa Tić

O prvoj zajedničkoj suradnji s klapom Tić na festivalu Melodije Istre I Kvarnera Martina izjavljuje: – Već duže vrijeme imam veliku želju snimiti primorsku pjesmu „za dušu“ s klapom, još od vremena velikog hita „Ne moren kontra sebe“. Veliko hvala izuzetno simpatičnim i talentiranim dečkima iz klape Tić, što su se vrlo brzo odazvali pozivu na suradnju i ispunili mi tu želju. Doživjeti da pjesma ostane „živa“ među ljudima naša je najveća želja glede ovogodišnjeg festivala-

Pjesma kojom će se predstaviti na Melodijama Istre i Kvarnera snimana je, miksana i masterizirana u produkciji Roberta Grubišića u studiju Adria Records. U njezinom snimanju sudjelovali su vrhunski glazbenici: Ivan Pešut (mandolina i gitara), Robert Grubišić (programiranje i ostali instrumenti) te Igor Grubišić (bubanj). 

Pjesmu možete poslušati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=mhADa9ggGgM

 

(kv)