MALI LOŠINJ – POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI NA PROJEKTU MALI ISTRAŽIVAČI

30. siječnja 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Slika može sadržavati: Jedna osoba, ples, stoji, na pozornici i u zatvorenomMALI LOŠINJ – U prostorijama Dječjeg vrtića „Cvrčak“ potpisan je Sporazum o suradnji Grada Malog Lošinja, Dječjeg vrtića Cvrčak i Rotary kluba Lošinj na zajedničkom projektu „Mali istraživači“ kojim se potiče maksimalni razvoj djetetovih sposobnosti, te iskazivanje kreativnosti i potencijala darovite djece.
Suradnja ova tri partnera započela je verifikacijom programa „Mali istraživači“ i uspostavom suradnje s udrugom „Bistrić“ iz Zagreba. Rotary klub je u suradnji s Vrtićem izvršio nabavku početne didaktičke opreme potrebne za provedbu programa. Grad Mali Lošinj je financirao potrebnu edukaciju za dvije djelatnice, Jelku Birinji i Martinu Blajić u suradnji sa psihologinjom Jasnom Cvetković. Projekt je aktivan već nekoliko godina, a započet je na inicijativu Ivana Kuvača, dugogodišnjeg člana Rotary kluba Lošinj. S konkretnim aktivnostima započelo se prošle godine, a razmišlja se o budućim koracima u vidu praćenja darovite djece nakon završetka predškolskog obrazovanja.
Opis fotografije nije dostupan.
Prilikom potpisivanja Sporazuma predsjednik Rotary kluba Lošinj Dinko Kuvač predao je ravnateljici Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Meliti Muškardin dodatnu didaktičku opremu nabavljenu prema naputcima educiranih odgajateljica za rad s darovitom djecom.
Odgajateljice educirane za rad s darovitom djecom objasnile su kako je projekt zaživio u vrtiću, no zbog pandemije uzrokovane koronavirusom plan je morao pričekati bolja vremena.
Gradonačelnica Ana Kučić istaknula je kako su izazovi života na otoku veliki, a u odgoju i obrazovanju djece i mladih imamo nadstandard što rezultira time da ljudi ostaju dijelom otočne zajednice, a radu otočnog vrtića „Cvrčak“ kopneni se vrtići dive. Zahvalila se na ruci koju Rotary klub Lošinj pruža već dugi niz godina u raznim poljima, pa tako i na ovom projektu koji zasigurno neće biti posljednji.
Primopredaja didaktičke opreme i potpisivanje Ugovora o suradnji održalo se uz poštivanje svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.