MALI LOŠINJ: OVIM PLEMENITIM ČINOM SPAŠENO 750 ŽIVOTA

26. listopada 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
[FOTO] Gradonačelnica primila darivatelje krvi – ovim plemenitim činom spašeno 750 života
 GRADONAČELNICA MALOGA LOŠINJA, ANA KUČIĆ, PRIMILA JE U PETAK, 25. LISTOPADA, U GRADSKOJ VIJEĆNICI PREDSTAVNIKE CRVENOGA KRIŽA I DOBROVOLJNE DARIVATELJE KRVI, OVOGODIŠNJE JUBILARCE.

Uvodno se obraćajući okupljenima, ravnatelj Crvenoga križa iz Maloga Lošinja, Marinko Gazilj posebno se zahvalio jubilarcima. Kako je istaknuo, prema nekim procjenama, spašeno je oko 750 ljudskih života plemenitim činom darivanja krvi na Lošinju.

“Zahvaljujem, se medijima, Gradu, svima koji nas prate, ali najbolja promidžba ste osobno vi sami. Zajedničkim snagama svih nas, možemo biti još bolji”, poručio je Marinko Gazilj.

Gradonačelnica se toplo zahvalila svim dionicima koji su na ovaj ili onaj način vezani uz humanitarni čin darivanja krvi.

“Ovdje smo se našli, vi koji ste mogli doći, kako bi ovo bio jedan znak zahvalnosti prema vama koji na ovakav način pomažete našoj zajednici. Zahvaljujem i vašem ravnatelju, Crvenom križu, ostalim članovima i simpatizerima, te ostalim akterima koji se bez kompeticije uključuju kroz razne akcije. Ljestvicu koju ste si zacrtali sasvim sigurno ćete zajedno s vašim suradnicima uskoro i dostići. Svima koji danas nisu s nama, a koji se uključuju u darivanje krvi, od onih najmlađih, primjer koji vi dajete svojim ponašanjem sve se to nekako čuje, ali zapravo kada mlade generacije vide vaš primjer u ponašanju to je nešto što uvijek negdje zabilježimo. Ja se svima vama zahvaljujem, koji ste na početku ovoga životnog ciklusa, a posebno vama koji ste darivali svoju krv sto i više puta”, naglasila je u svom govoru gradonačelnica Maloga Lošinja, Ana Kučić.

Sveukupno je podijeljeno 49 priznanja, od toga Davorki Abazović za 55. put darovanu krv koja se također kratko obratila okupljenima.

“Drago mi je da se nalazim među ovim dobrim i nesebičnim ljudima. Kada darujem krv, bez ikakve unaprijed smišljene računice, to mi čini zadovoljstvo. Apeliram na mlade da učine isto, te da ustraju u tome jer ovime indirektno pomažu sebi i drugima. Sudeći po sebi, osjećam se izvrsno, što je primjer kod ovakvog čina dobra predispozicija za vlastito zdravlje”, poručila je ovogodišnja jubilejka, Davorka Abazović.

OSTALI JUBILEJCI SU:

Za 40. put darovanu krv: Krešimir Blajić, Marko Bodiš, Branko Domac te Igor Karasek.

Za 20. put darovanu krv: Antonio Pavela, Edi Ružman i Josip Šoštarko.

Za 10. put darovanu krv: Ana Benić, Tomislav Bilić, Dominik Karčić, Denis Kezele, Zoran Krasnić, Danijela Pinezić, Marko Pinezić i Patricija Tomich.

Za 5. put darovanu krv: Nikolina Brozić, Martina Pečić, Lucija Štambolija i Doris Šurlina.

Prvi put darivatelji su: Teo Abazović, Natalia Antunović, Saša Antunović, Izabel Bani, Jelena Basta, Marko Berić, Iva Blaško, Jovana Buneta, Darko Debelić-Ivčić, David Dedić, Mirna Dumenčić, David Francisković, Irina Jovanović, Nikolina Karčić, Ira Lehocki, Marin Lovrinčić, Adrian Mandić, Ivana Marinović, Evelin Nikolić, Davor Ostojić, Mia Peraić, Nikolina Popović, Anđela Rukavina, Romana Rukonić, Kristijan Starčević, Josip Šimičić, Manda Vucić, Katya Žic-Antunović i Roberta Žuklić.

Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj se obilježava 25. listopada, a ova djelatnost povjerena je Crvenom križu zbog njegovoga humanitarnog rada, razvijene mreže društava Crvenog križa na terenu i velikoga broja volontera što omogućuje neprofitno prikupljanje krvi.

(apsydrites.info)