MALI LOŠINJ – IZGRADNJA SORTIRNICE

18. lipnja 2022. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Može biti slika sljedećeg: na otvorenomMALI LOŠINJ – Na deponiju Kalvarija u tijeku su radovi na izgradnji i opremanju sortirnice za koje su Gradu Malom Lošinju dodijeljena bespovratna financijska sredstva u iznosu od 10,6 milijuna kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija, te 1.9 milijuna kuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz sredstava pomoći pri neposrednom sudjelovanju u sufinanciranju EU projekta. Ukupna vrijednost projekta je 13,3 milijuna kuna bez PDV-a.
Izgradnja sortirnice jedna je od šest faza sanacije odlagališta Kalvarija, a prije nje dovršene su, odnosno izgrađene još tri faze: ulazno – izlazna zona, reciklažno dvorište i pretovarna stanica, dok je izgradnja kompostane u fazi prijave projekta, a konačna sanacija i zatvaranje odlagališta u postupku ishođenja građevinske dozvole.
Projektom izgradnje sortirnice predviđena je izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike, stakla i drugih materijala.
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone