LOVRAN / OPATIJA – 46. Marunada!

1. listopada 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
torta od maruna

torta od maruna

Najavljen bogat program događanja u tri vikenda popularne manifestacije

U vijećnici Općine Lovran, na konferenciji za novinare, predstavljen je bogat program događanja ovogodišnje, 46. po redu Marunade koji su predstavili načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić i Nataša Cibić Poznić iz TZ Lovran koja je naglasila kako ova poznata manifestacija puni i do 80 posto lokalnih turističkih kapaciteta tijekom listopada.

Načelnik Općine Lovran Simonič rekao je da tradicionalna lovranska fešta sve više postaje turistički proizvod cijele Opatijske rivijere te svake godine nudi pregršt zanimljivosti za sve generacije.

Ove godine Marunada počinje u petak, 11. listopada u Lovranu svečanim mimohodom u 17,00 sati. Finale večeri je koncert popularnih sastava Vatre i Grooversa od 20,00 sati.

Subota 12. listopada započinje susretom oldtimera na Lovranskom mulu, slijedi malonogometni turnir Žajice 2019., nastup zborova u organizaciji KUD-a Lovran, a za večernji koncert i dobru zabavu zaduženi su Lidija Bačić&Dellboys.

U nedjelju 13. listopada održat će se međunarodni boćarski turnir, nastup Dule&Bonace&Kokonića , Klape Nevera, Puhačkog orkestra Lovran te navečer od 18,00 sati koncertom Gustafa.

Mića će Marunada i ove godine ispuniti ulice Lovrana veseljem i dječjim smjehom, s početkom u petak 11. listopada na velikom parkiralištu u centru Lovrana. U goste dolaze prijatelji iz Društva Naša djeca Koprivnica koji će uprizoriti svoj renesansni sajam. Uslijedit će i izložba dječjih radova u Galeriji Laurus. Na štandu DND-a prigodne radionice za djecu održavat će se i u subotu i nedjelju.

Za Opatijski dio Marunade, u Dobreću rezerviran je vikend 19. i 20. listopada, a organizatori programa su Grad Opatija i MO DObreć

U subotu 19. listopada održat će se sajam autohtonih proizvoda domaćih OPG-a i zabavne igre za djecu. Od 13,00 sati organizirana je nordijska šetnja stazama maruna. Zabavni program traje do ponoći, uz bend iznenađenja.

Sajam autohtnih proizvoda domaćih OPG-a i prodaja maruna nastavlja se i u nedjelju 20. listopada, od 13,00 sati slijedi organizirani obilazak autohtonih konoba – svaki puni sat u grupama od 10 osoba, s uključenom degustacijom maruna, slastica, vina što je za posjetitelje besplatno, uz prethodnu najavu na info punktu. Za glazbeni su ugođaj u nedjelju zaduženi klapa Mirakul i Duo Marun.

 

marun

marun

Posljednji vikend Marunada seli u Liganj. Ondje će se održati  izložba gljiva u subotu 26. listopada u Društvenom domu Liganj, kao i etno izložba Udruge Ognjišće“, MaRun Trek treking utrka i planinarski pohod s početkom u 10,00 sati za one sportskog duha.Okupljene  će zabavljati DJ, harmonikaši, tamburaški sastav i bendovi.

U nedjelju 27. listopada završnicu marunade obilježit će biciklijada „Giro di Marunada“ i glazbeni dnevni program.

Posebnost ovogodišnje Marunade novo je tamno pivo na bazi lovranskim maruna – Mustačon, koje će se u lovranskim ugostiteljkim objektima prodavati za vrijeme trajanja Marunade. Ideja za kreiranje piva nastala je na prošloj Marunadi, a na proizvodu se radilo čak deset mjeseci u radionici jedne riječke craft pivovare. Lovranski mustačon ove će se sezone proizvesti u 3000 boca s tri različite etikete, na kojima su prigodni simboli Lovrana.