LOŠINJ – U stanu instalirao „laboratorij“ za uzgoj konoplje tipa droge

8. studenog 2023. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Slika /2023/ML-DROGA-LABORATORIJ-8.11..jpg

Policija je u stanu 45-godišnjaka na području Malog Lošinja pronašla uređaje i opremu za uzgoj indijske konoplje, odnosno droge marihuana

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droge.
 
Riječ je o osumnjičeniku kod kojega je policija jučer pronašla manju količinu konoplje tipa droge, odnosno marihuanu, te je priveden na kriminalističko istraživanje.
 
Utvrđenim činjenicama sumnjiči se da je u svibnju ove godine u stanu u Malom Lošinju instalirao uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i time stvorio uvjete za uzgoj bilja u zatvorenom prostoru pa pritom i zasadio sadnice indijske konoplje čije je lišće i cvjetne vrhove po sazrijevanju sušio i usitnjavao radi daljnje preprodaje.
 
U spomenutom stanu pronađeno je i oduzeto oko 121,5 grama droge konoplja (marihuana), 16 odrezanih sasušenih stabljika droge konoplja s lišćem i cvjetovima na vrhovima u visini od 12 do 82 centimetra, ukupne količine od 131,5 grama, kao i dvije posude u kojima su zasebno zasađene stabljike cannabis biljke visine od 23 i 25 centimetara.

Navedene biljke su oduzete zajedno s opremom i uređajima za proizvodnju droge te drugim predmetima koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 
Osumnjičenik je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o prebivalištu.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone